Хјуит попустио, Кирјос у ДК тиму Аустралије!

Селектор Дејвис куп тима Аустралије Лејтон Хјуит позвао је у национални тим Ника Кирјоса.

Тенис 23.10.2019 | 08:19
Хјуит попустио, Кирјос у ДК тиму Аустралије!
Бивши број један светског тениса решио је да Ника после 18 месеци врати у Дејвис куп репрезентацију која ће од 18. до 24. новембра играти на финалу у Мадриду.

Хјуит је признао да му је драго што је Киријос преломио да игра, јер за њега, како каже, није био проблем да га позове.

"Добио сам поруку од њега у којој је рекао, 'друже, желим да се вратим назад у тим'. Сјајно је што он има одличан однос са свим играчима. Све је у томе што је он желео да буде део тима и да ради праве ствари. Мени то није проблем, ја бих увек да га радије имам у тиму", рекао је Хјуит.

Кирјос је тренутно под шестомесечном условном казном од стране АТП због свог проблематичног понашања.

Уколико у том периоду начини нови прекршај, биће суочен са забраном играња у трајању од 16 недеља уз новчану казну од 25.000 долара.

"Ник је другачији карактер и разумем да је немогуће све увек контролисати. Морате да се носите са различитим личностима у спорту, мислим да Ника одлично познајем. На терену у Дејвис купу давао је све оно што сам и очекивао од њега. Никада није направио грешку, он чак сакупља лоптице, помаже играчима саветима и охрабрује их. Има много тога што ради у тиму и мислим да ћемо од њега тек видети оно најбоље", рекао је Хјуит.

Хјуит и Кирјос су имали прилично затегнуте односе који су ескалирали зимус на Аустралијан Опену, али су, чини се, коначно решили да закопају ратне секире и све учине за добробит тима.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар