Hjuit popustio, Kirjos u DK timu Australije!

Selektor Dejvis kup tima Australije Lejton Hjuit pozvao je u nacionalni tim Nika Kirjosa.

Tenis 23.10.2019 | 08:19
Hjuit popustio, Kirjos u DK timu Australije!
Bivši broj jedan svetskog tenisa rešio je da Nika posle 18 meseci vrati u Dejvis kup reprezentaciju koja će od 18. do 24. novembra igrati na finalu u Madridu.

Hjuit je priznao da mu je drago što je Kirijos prelomio da igra, jer za njega, kako kaže, nije bio problem da ga pozove.

"Dobio sam poruku od njega u kojoj je rekao, 'druže, želim da se vratim nazad u tim'. Sjajno je što on ima odličan odnos sa svim igračima. Sve je u tome što je on želeo da bude deo tima i da radi prave stvari. Meni to nije problem, ja bih uvek da ga radije imam u timu", rekao je Hjuit.

Kirjos je trenutno pod šestomesečnom uslovnom kaznom od strane ATP zbog svog problematičnog ponašanja.

Ukoliko u tom periodu načini novi prekršaj, biće suočen sa zabranom igranja u trajanju od 16 nedelja uz novčanu kaznu od 25.000 dolara.

"Nik je drugačiji karakter i razumem da je nemoguće sve uvek kontrolisati. Morate da se nosite sa različitim ličnostima u sportu, mislim da Nika odlično poznajem. Na terenu u Dejvis kupu davao je sve ono što sam i očekivao od njega. Nikada nije napravio grešku, on čak sakuplja loptice, pomaže igračima savetima i ohrabruje ih. Ima mnogo toga što radi u timu i mislim da ćemo od njega tek videti ono najbolje", rekao je Hjuit.

Hjuit i Kirjos su imali prilično zategnute odnose koji su eskalirali zimus na Australijan Openu, ali su, čini se, konačno rešili da zakopaju ratne sekire i sve učine za dobrobit tima.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar