Не копирам Новака, увијек сам се крстио послије мечева!

Млади руски тенисер Андреј Рубљев поручио је после тријумфа на Купу Кремља да нема намеру да копира поједине потезе Новака Ђоковића.

Тенис 23.10.2019 | 22:15
Не копирам Новака, увијек сам се крстио послије мечева!
Новинари су питали Рубљева зашто увек гледа у небо после победе и да ли тако копира најбољег тенисера света.

Рубљев је то демантовао рекавши како је гледање у небо и ситуација када се прекрсти одувек био део његовог "победничког ритуала".

"Нисам копирао Ђоковића. Када сам имао 11 година и почео да играм на турнирима, радио сам исто. Увек бих се прекрстио. Почео сам то да радим као дечак. Тешко је сада радити другачије", каже Рубљев.

Новак је познат и по свом хуманитарном раду.

"Немам за сада такве планове, али наравно да бих волео да помогнем ако ми се укаже прилика. Волео бих једног дана да урадим нешто слично. Пре тога треба добро да играм. Ђоковић је то већ урадио. За сада, све што зарадим инвестирам у свој тенис", признао је руски тенисер.

Каже и да му је лакнуло по освајању трофеја у Москви.

"Пао ми је камен са срца. Коначно сам успео да тријумфујем под притиском на једном престижном турниру. У последње врема имам много самопоуздања, никад не знате кад ће вам се сав напоран рад исплатити. Да ми је неко рекао да ћу освојити овај турнир, рекао бих му да ћу победити било где, само не код куће. ово је било и прво финале у мом граду, другачији је осећај. Узети титулу код куће и на страни су две различите ствари", признао је шампион Купа Кремља.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар