Ne kopiram Novaka, uvijek sam se krstio poslije mečeva!

Mladi ruski teniser Andrej Rubljev poručio je posle trijumfa na Kupu Kremlja da nema nameru da kopira pojedine poteze Novaka Đokovića.

Tenis 23.10.2019 | 22:15
Ne kopiram Novaka, uvijek sam se krstio poslije mečeva!
Novinari su pitali Rubljeva zašto uvek gleda u nebo posle pobede i da li tako kopira najboljeg tenisera sveta.

Rubljev je to demantovao rekavši kako je gledanje u nebo i situacija kada se prekrsti oduvek bio deo njegovog "pobedničkog rituala".

"Nisam kopirao Đokovića. Kada sam imao 11 godina i počeo da igram na turnirima, radio sam isto. Uvek bih se prekrstio. Počeo sam to da radim kao dečak. Teško je sada raditi drugačije", kaže Rubljev.

Novak je poznat i po svom humanitarnom radu.

"Nemam za sada takve planove, ali naravno da bih voleo da pomognem ako mi se ukaže prilika. Voleo bih jednog dana da uradim nešto slično. Pre toga treba dobro da igram. Đoković je to već uradio. Za sada, sve što zaradim investiram u svoj tenis", priznao je ruski teniser.

Kaže i da mu je laknulo po osvajanju trofeja u Moskvi.

"Pao mi je kamen sa srca. Konačno sam uspeo da trijumfujem pod pritiskom na jednom prestižnom turniru. U poslednje vrema imam mnogo samopouzdanja, nikad ne znate kad će vam se sav naporan rad isplatiti. Da mi je neko rekao da ću osvojiti ovaj turnir, rekao bih mu da ću pobediti bilo gde, samo ne kod kuće. ovo je bilo i prvo finale u mom gradu, drugačiji je osećaj. Uzeti titulu kod kuće i na strani su dve različite stvari", priznao je šampion Kupa Kremlja.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar