Образложење: Србија кажњена због расизма!

Тумбаковићу опомена због кашњења! УЕФА образложила одлуку. . .

Фудбал 22.10.2019 | 08:48
Образложење: Србија кажњена због расизма!
Поново расизам. Понекад испада да га УЕФА види и чује и тамо где га нема. Толико људи на утакмици Србија – Португалија, пун стадион, а нико није чуо те увреде на расној основи. Ни гости их нису ниједном поменули, штавише, задовољни и насмејани су отишли из Београда.

Ипак, емисари УЕФА су негде нешто чули. И због тога је, по званичном образложењу Европске куће фудбала, Србија кажњена са утакмицом без публике против Луксембурга и условно још једном, ако се у скорије време овакви испади понове.

А, то је врло опасна игра, јер би лако могло да се деси да УЕФА опет чује негде неког на утакмици са Украјином у новембру, па да у евентуалном финалу Лиге нација, у директном окршају за пласман на Европско првенство, Србија буде без помоћи навијача са трибина.

Због свега тога, на утакмицу са Луксембургом ће моћи само деца до 14 година, као што је то био случај два пута са Партизаном ове јесени.

Није то, међутим, једина казна УЕФА. Фудбалски савез Србије мораће да плати и новчану глобу од 33.500 евра због свих пропуста. А, опомену је добио и селектор Љубиша Тумбаковић! Њему се на душу ставља што су он и екипа каснили на почетак утакмице са Португалијом.

Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар