Obrazloženje: Srbija kažnjena zbog rasizma!

Tumbakoviću opomena zbog kašnjenja! UEFA obrazložila odluku. . .

Fudbal 22.10.2019 | 08:48
Obrazloženje: Srbija kažnjena zbog rasizma!
Ponovo rasizam. Ponekad ispada da ga UEFA vidi i čuje i tamo gde ga nema. Toliko ljudi na utakmici Srbija – Portugalija, pun stadion, a niko nije čuo te uvrede na rasnoj osnovi. Ni gosti ih nisu nijednom pomenuli, štaviše, zadovoljni i nasmejani su otišli iz Beograda.

Ipak, emisari UEFA su negde nešto čuli. I zbog toga je, po zvaničnom obrazloženju Evropske kuće fudbala, Srbija kažnjena sa utakmicom bez publike protiv Luksemburga i uslovno još jednom, ako se u skorije vreme ovakvi ispadi ponove.

A, to je vrlo opasna igra, jer bi lako moglo da se desi da UEFA opet čuje negde nekog na utakmici sa Ukrajinom u novembru, pa da u eventualnom finalu Lige nacija, u direktnom okršaju za plasman na Evropsko prvenstvo, Srbija bude bez pomoći navijača sa tribina.

Zbog svega toga, na utakmicu sa Luksemburgom će moći samo deca do 14 godina, kao što je to bio slučaj dva puta sa Partizanom ove jeseni.

Nije to, međutim, jedina kazna UEFA. Fudbalski savez Srbije moraće da plati i novčanu globu od 33.500 evra zbog svih propusta. A, opomenu je dobio i selektor Ljubiša Tumbaković! Njemu se na dušu stavlja što su on i ekipa kasnili na početak utakmice sa Portugalijom.

Izvor: mozzartsport

Foto: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar