Дивац искеширао мало више!

После оних 90 милиона који су увредили Хилда. . .  "Исплати ме", поручио је бек нашем легендарном кошаркашу. Дивац га је исплатио. И то како. . .  Хилд ипак прихватио Сакраментових 94. 000. 000 долара, шта то значи за Богдана? Преокрет у случају бившег студента Оклахоме. . .

Кошарка 22.10.2019 | 17:11
Дивац искеширао мало више!
Шавјено "Бади" Хилд поручио је Сакраменто Кингсима да је понуда од 90 милиона долара за четири година, ни мање-ни више, "увреда".

Потом, 26-годишњи бек са Бахама поручио је Владу Дивцу током једне припремне утакмице да је време да га исплати.



Ови преговори пред медијима, у свлачионици и на терену, завршени су потписивањем четворогодишњег уговора вредног 94 милиона долара, од којих је 86 милиона загарантовано, а додатних осам оствариво уз бонусе.

Заправо, постоји и клаузула од 12 милиона долара коју би Хилд могао да активира уз одређене резултате екипе до 2023. године, али је водећи новинар мреже ЕСПН, Адријан Војнаровски, остао прилично недоречен у том смислу.

Дивац и Хилдов менаџер Брендон Розентал постигли су договор на сат времена од истека рока који клубови имају за потписивање уговора са класом "рукија" из 2016. године. У супротном, Хилд би аутоматски постао делимично слободан агент наредног лета, што значи да би Кингси могли да га задрже само уколико би изједначили најбољу финансијску понуду коју би добио од других екипа.

Овако, чврсто је везан за Сакраменто, у који је стигао у фебруару 2017. у оквиру трејда са Њу Орлеанс Пеликансима за Демаркуса Казинса. Хилд је прошле сезоне бележио просечно 20,7 поена, 5 скокова и 2,5 асистенције.

У тандему са Деароном Фоксом сматра се једном од будућих звезда лиге. 

Пеликанси су га изабрали као шестог пика на драфту пре три године после одличне сезоне на Оклахома универзитету. Убацивао је 27 поена у просеку на четвртој години студија.

Сакраменто не мора да брине, пожара нема и неће га ни бити!

Први човек Кингса Владе Дивац и његови најближи сарадници угасили су пожар и успели да наговоре Бадија Хилда да прихвати понуђене услове и пристане на продужетак сарадње који ће му у четворогодишњем периоду донети 94.000.000 долара!

Ову вест доноси прво перо НБА кошарке Адријан Војнаровски, уз тврдњу да ће Хилд по одредбама новог уговора имати могућност да кроз бонусе заради укупно око 106.000.000 долара. То је приближно сума коју је Хилд тражио од Сакрамента пре него што је запретио одласком из главног града Калифорније. Подсетимо, Хилд је имао могућност да од Кингса добије максимални уговор вредан 130.700.000 евра, док је он хтео да пристане на 110.000.000 долара.

Сакраменто је договор постигао буквално у последњи час, пошто је имао рок до данас да се “нађе“ с Хилдом око продужетка сарадње како би избегли сценарио у којем би бивши студент универзитета Оклахома постао ограничени слободни агент. То би значило да клубови имају могућност да му понуде уговор по својим условима, али и да Кингси могу сваку да изједначе.

С обзиром да је Хилд ипак прихватио, како је пре неколико дана изјавио, “увредљиву понуду“, односно суму драстично мању од максималне, ситуација би могла позитивно да се развије и за Богдана Богдановића.

Најбољи српски играч на Мундобаскету у Кини могао би да постане слободан играч наредног јуна, а у Кингсима има опцију да добије максимално 51.400.000 долара. Што је, према неким информацијама из САД, сума коју Богдановић сматра ниском. У међувремену је Богдан изјавио да му новац није најбитнији и да жели да остане у Сакраменту, али да не жели да жури с коначном одлуком.

С новим расплетом Сакраменто ће имати могућност да изједначи све понуде које би од других клубова стигле за Богдановића, иначе знатно више од максимума који клуб по правилнику може да му додели. Та сума се, по рачуници колега с оне стране баре, креће између 70.000.000 и 90.000.000 долара.

Сада остаје да се види како ће Богдановић одиграти сезону коју сви кошаркашки сладокусци нестрпљиво чекају и да ли ће српски шутер наћи заједнички језик с Дивцем и остатком управе.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар