Divac iskeširao malo više!

Posle onih 90 miliona koji su uvredili Hilda. . .  "Isplati me", poručio je bek našem legendarnom košarkašu. Divac ga je isplatio. I to kako. . .  Hild ipak prihvatio Sakramentovih 94. 000. 000 dolara, šta to znači za Bogdana? Preokret u slučaju bivšeg studenta Oklahome. . .

Košarka 22.10.2019 | 17:11
Divac iskeširao malo više!
Šavjeno "Badi" Hild poručio je Sakramento Kingsima da je ponuda od 90 miliona dolara za četiri godina, ni manje-ni više, "uvreda".

Potom, 26-godišnji bek sa Bahama poručio je Vladu Divcu tokom jedne pripremne utakmice da je vreme da ga isplati.Ovi pregovori pred medijima, u svlačionici i na terenu, završeni su potpisivanjem četvorogodišnjeg ugovora vrednog 94 miliona dolara, od kojih je 86 miliona zagarantovano, a dodatnih osam ostvarivo uz bonuse.

Zapravo, postoji i klauzula od 12 miliona dolara koju bi Hild mogao da aktivira uz određene rezultate ekipe do 2023. godine, ali je vodeći novinar mreže ESPN, Adrijan Vojnarovski, ostao prilično nedorečen u tom smislu.

Divac i Hildov menadžer Brendon Rozental postigli su dogovor na sat vremena od isteka roka koji klubovi imaju za potpisivanje ugovora sa klasom "rukija" iz 2016. godine. U suprotnom, Hild bi automatski postao delimično slobodan agent narednog leta, što znači da bi Kingsi mogli da ga zadrže samo ukoliko bi izjednačili najbolju finansijsku ponudu koju bi dobio od drugih ekipa.

Ovako, čvrsto je vezan za Sakramento, u koji je stigao u februaru 2017. u okviru trejda sa Nju Orleans Pelikansima za Demarkusa Kazinsa. Hild je prošle sezone beležio prosečno 20,7 poena, 5 skokova i 2,5 asistencije.

U tandemu sa Dearonom Foksom smatra se jednom od budućih zvezda lige. 

Pelikansi su ga izabrali kao šestog pika na draftu pre tri godine posle odlične sezone na Oklahoma univerzitetu. Ubacivao je 27 poena u proseku na četvrtoj godini studija.

Sakramento ne mora da brine, požara nema i neće ga ni biti!

Prvi čovek Kingsa Vlade Divac i njegovi najbliži saradnici ugasili su požar i uspeli da nagovore Badija Hilda da prihvati ponuđene uslove i pristane na produžetak saradnje koji će mu u četvorogodišnjem periodu doneti 94.000.000 dolara!

Ovu vest donosi prvo pero NBA košarke Adrijan Vojnarovski, uz tvrdnju da će Hild po odredbama novog ugovora imati mogućnost da kroz bonuse zaradi ukupno oko 106.000.000 dolara. To je približno suma koju je Hild tražio od Sakramenta pre nego što je zapretio odlaskom iz glavnog grada Kalifornije. Podsetimo, Hild je imao mogućnost da od Kingsa dobije maksimalni ugovor vredan 130.700.000 evra, dok je on hteo da pristane na 110.000.000 dolara.

Sakramento je dogovor postigao bukvalno u poslednji čas, pošto je imao rok do danas da se “nađe“ s Hildom oko produžetka saradnje kako bi izbegli scenario u kojem bi bivši student univerziteta Oklahoma postao ograničeni slobodni agent. To bi značilo da klubovi imaju mogućnost da mu ponude ugovor po svojim uslovima, ali i da Kingsi mogu svaku da izjednače.

S obzirom da je Hild ipak prihvatio, kako je pre nekoliko dana izjavio, “uvredljivu ponudu“, odnosno sumu drastično manju od maksimalne, situacija bi mogla pozitivno da se razvije i za Bogdana Bogdanovića.

Najbolji srpski igrač na Mundobasketu u Kini mogao bi da postane slobodan igrač narednog juna, a u Kingsima ima opciju da dobije maksimalno 51.400.000 dolara. Što je, prema nekim informacijama iz SAD, suma koju Bogdanović smatra niskom. U međuvremenu je Bogdan izjavio da mu novac nije najbitniji i da želi da ostane u Sakramentu, ali da ne želi da žuri s konačnom odlukom.

S novim raspletom Sakramento će imati mogućnost da izjednači sve ponude koje bi od drugih klubova stigle za Bogdanovića, inače znatno više od maksimuma koji klub po pravilniku može da mu dodeli. Ta suma se, po računici kolega s one strane bare, kreće između 70.000.000 i 90.000.000 dolara.

Sada ostaje da se vidi kako će Bogdanović odigrati sezonu koju svi košarkaški sladokusci nestrpljivo čekaju i da li će srpski šuter naći zajednički jezik s Divcem i ostatkom uprave.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar