Њемачки Србин напустио француску Српкињу!

Бајин напустио и Младеновићеву – Францускиња без тренера! Француска тенисерка српског порекла Кристина Младеновић у финишу сезоне остала је без тренера.

Тенис 23.10.2019 | 10:51
Њемачки Србин напустио француску Српкињу!
Саша Бајин, који је велике успехе постигао у раду са Сереном Вилијамс и Наоми Осаком, решио је да не продужи сарадњу са Кристином, са којом је почео да ради у априлу ове године.

Разлог раскида није познат, а Младеновићева је то открила објавом на Твитеру по завршетку такмичења на Купу Кремља где је у полуфиналу изгубила од шампионке Белинде Бенчић.

"Веома сам разочарана Сашином одлуком да не наставимо сарадњу и наредне сезоне. Уживала сам у заједничком раду, имали смо неколико великих победа и имала сам осећај да ми је игра у успону".

"Верујем да је још доста тога било пред нама, али његову одлуку и мишљење не могу да променим. С моје тачке глдишта, поносна сам на напредак у овој години и наставићу да радим напорно како бих била још боља у 2020", поручила је Младеновићева.

Кристина је успела да се врати у Топ 40, прошлог месеца играла је полуфинале на Женгжу Опену. Такође, у овој сезони је забележила четири победе над Топ 10 играчицама укључујући ту и Наоми Осаку док је Јапанка била прва на листи.

С друге стране, Бајин је проглашен за најбољег тренера на WТА туру у 2018. Није познато ко би могао да га наследи у раду са Кристином Младеновић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар