Njemački Srbin napustio francusku Srpkinju!

Bajin napustio i Mladenovićevu – Francuskinja bez trenera! Francuska teniserka srpskog porekla Kristina Mladenović u finišu sezone ostala je bez trenera.

Tenis 23.10.2019 | 10:51
Njemački Srbin napustio francusku Srpkinju!
Saša Bajin, koji je velike uspehe postigao u radu sa Serenom Vilijams i Naomi Osakom, rešio je da ne produži saradnju sa Kristinom, sa kojom je počeo da radi u aprilu ove godine.

Razlog raskida nije poznat, a Mladenovićeva je to otkrila objavom na Tviteru po završetku takmičenja na Kupu Kremlja gde je u polufinalu izgubila od šampionke Belinde Benčić.

"Veoma sam razočarana Sašinom odlukom da ne nastavimo saradnju i naredne sezone. Uživala sam u zajedničkom radu, imali smo nekoliko velikih pobeda i imala sam osećaj da mi je igra u usponu".

"Verujem da je još dosta toga bilo pred nama, ali njegovu odluku i mišljenje ne mogu da promenim. S moje tačke gldišta, ponosna sam na napredak u ovoj godini i nastaviću da radim naporno kako bih bila još bolja u 2020", poručila je Mladenovićeva.

Kristina je uspela da se vrati u Top 40, prošlog meseca igrala je polufinale na Žengžu Openu. Takođe, u ovoj sezoni je zabeležila četiri pobede nad Top 10 igračicama uključujući tu i Naomi Osaku dok je Japanka bila prva na listi.

S druge strane, Bajin je proglašen za najboljeg trenera na WTA turu u 2018. Nije poznato ko bi mogao da ga nasledi u radu sa Kristinom Mladenović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar