Федерер: Желим да учим дјецу у Рафиној академији!

Роџер Федерер још не планира одлазак у пензију али је новинарима открио чиме жели да се бави.

Тенис 24.10.2019 | 09:35
Федерер: Желим да учим дјецу у Рафиној академији!
Швајцарац који ће ове недеље покушати да у свом родном граду освоји јубиларну десету титулу, четврту у овој сезони, помало је изненадио новинаре када је открио своју "необичну" жељу.

Федерер је рекао да би једног дана волео да ради као тренер, али не у својој, него у академији великог ривала, Шпанца Рафаела Надала.

"Волео бих једног дана младе да подучавам тенису. И волео бих да то буде у академији Рафаела Надала. Ако моја деца буду желела да играју тенис, дефинитивно ћу их послати тамо", рекао је Федерер.

Познато је да су двојица тенисера, без обзира на ривалитет у веома добрим односима. Пре три године, Надал је поделио своју идеју о Академији са Федерером када су играли у Међунардоној тениској лиги у Индији.

"Мислим да је за нас обојицу сјајно што смо овако добри пријатељи и што имамо сада тај велики подухват, Академију Рафаел Надал. Рекао ми је све о томе када смо играли у Индији. Били смо заједно у авиону и тада сам га питао да ми каже нешто о Академији коју прави на Мајорци. Рекао ми је све о томе", изјавио је Федерер пре две године на Лејвер купу.

Роџер је тада подвукао и да, када би и сам имао планове да једног дана крене у такав подухват, сигурно за савет питао Шпанца. тада му се у потпуности ставио на располагање, по питању промиције исте и Рафа га је, као што је познато, касније и позвао.

Надал се у суботу оженио дугогодишњом девојком Сиском Перељо и многи су очекивали да ће тамо бити и Федерер. Швајцарац је открио зашто га није било на церемонији венчања колеге.

"Нисам био позван, али то нисам ни очекивао. Није проблем, уопште. Честитао сам му у суботу и нисам очекивао одговор. Знам да је имао бољих ствари да уради. Рецимо да све то прослави како ваља. Бићу задовољан да га после питам како је све прошло", закључио је Федерер.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Раритет

24.10.2019 07:44

Да је мало висе господе на овом свијету (и наравно на кљуцним мјестима), за разлику од свакаквих 'елемената' који цак цијелим свијетом управљају и својим примјером понасања врло негативно дјелују на цовјецанство.

ОДГОВОРИТЕ