Federer: Želim da učim djecu u Rafinoj akademiji!

Rodžer Federer još ne planira odlazak u penziju ali je novinarima otkrio čime želi da se bavi.

Tenis 24.10.2019 | 09:35
Federer: Želim da učim djecu u Rafinoj akademiji!
Švajcarac koji će ove nedelje pokušati da u svom rodnom gradu osvoji jubilarnu desetu titulu, četvrtu u ovoj sezoni, pomalo je iznenadio novinare kada je otkrio svoju "neobičnu" želju.

Federer je rekao da bi jednog dana voleo da radi kao trener, ali ne u svojoj, nego u akademiji velikog rivala, Španca Rafaela Nadala.

"Voleo bih jednog dana mlade da podučavam tenisu. I voleo bih da to bude u akademiji Rafaela Nadala. Ako moja deca budu želela da igraju tenis, definitivno ću ih poslati tamo", rekao je Federer.

Poznato je da su dvojica tenisera, bez obzira na rivalitet u veoma dobrim odnosima. Pre tri godine, Nadal je podelio svoju ideju o Akademiji sa Federerom kada su igrali u Međunardonoj teniskoj ligi u Indiji.

"Mislim da je za nas obojicu sjajno što smo ovako dobri prijatelji i što imamo sada taj veliki poduhvat, Akademiju Rafael Nadal. Rekao mi je sve o tome kada smo igrali u Indiji. Bili smo zajedno u avionu i tada sam ga pitao da mi kaže nešto o Akademiji koju pravi na Majorci. Rekao mi je sve o tome", izjavio je Federer pre dve godine na Lejver kupu.

Rodžer je tada podvukao i da, kada bi i sam imao planove da jednog dana krene u takav poduhvat, sigurno za savet pitao Španca. tada mu se u potpunosti stavio na raspolaganje, po pitanju promicije iste i Rafa ga je, kao što je poznato, kasnije i pozvao.

Nadal se u subotu oženio dugogodišnjom devojkom Siskom Pereljo i mnogi su očekivali da će tamo biti i Federer. Švajcarac je otkrio zašto ga nije bilo na ceremoniji venčanja kolege.

"Nisam bio pozvan, ali to nisam ni očekivao. Nije problem, uopšte. Čestitao sam mu u subotu i nisam očekivao odgovor. Znam da je imao boljih stvari da uradi. Recimo da sve to proslavi kako valja. Biću zadovoljan da ga posle pitam kako je sve prošlo", zaključio je Federer.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Raritet

24.10.2019 07:44

Da je malo vise gospode na ovom svijetu (i naravno na kljucnim mjestima), za razliku od svakakvih 'elemenata' koji cak cijelim svijetom upravljaju i svojim primjerom ponasanja vrlo negativno djeluju na covjecanstvo.

ODGOVORITE