Мари у сузама...!

Титула значи много, последњих неколико година било је јако тешко. . .  Британац Енди Мари емотивно је проживео тренутак освајања трофеја у Антверпену.

Тенис 21.10.2019 | 19:43
Мари у сузама...!
Он је у великом финалу победио старог ривала, Швајцарца Стана Вавринку са 3:6, 6:4, 6:4 за прву титулу после марта 2017. године и турнира у Дубаију.

По завршетку меча, Енди није издржао, заплакао је док су са трибина хале у Антверпену стизале овације и аплаузи подршке.

"Све ово ми много значи. Последњих неколико година било је екстремно тешко. И Стан и ја смо имали много проблема са повредама последњих година. Било је сјајно играти са њим у оваквом финалу. Био је то сјајан меч. Нисам очекивао да будем у овој позицији, тако да сам заиста врло срећан", рекао је Енди.

Повратак после шестомесечне паузе кренуо је летос у Синсинатију. На турнир је стигао као 243. на светској листи, и он је постао најниже рангирани победник једног АТП турнира после Пабла Андухара који је прошле године у Маракешу победио као 355. на свету.

Мари је по завршетку сусрета похвалио и ривала који је такође чекао на први трофеј после 2017. и две операције колена.

"Стан је бриљантан играч. Освојио је много великих турнира, увек игра екстремно добро у великим мечевима. Јако добро познајемо један другог, осиграли смо много тешких мечева. Очекивао сам још један такав и добио сам га. Стан је играо невероватно, погађао је винере из свих углова. Издржао сам на крају другог сета, а трећи је био врло неизвесан".

И Вавринка је честитао Ендију.

"Он је невероватан шампион, део велике четворке, један од најбољих у овом спорту. Освојио је све што је могао. Велики шампион, велики борац. Вратити се на овај ниво после такве операције кука, то је стварно за дивљење", закључио је Швајцарац.

Мари је после овог турнира напредовао чак на 127. позицију, док је Вавринка на 17 месту што је скок за једно место у односу на прошлу недељу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар