Mari u suzama...!

Titula znači mnogo, poslednjih nekoliko godina bilo je jako teško. . .  Britanac Endi Mari emotivno je proživeo trenutak osvajanja trofeja u Antverpenu.

Tenis 21.10.2019 | 19:43
Mari u suzama...!
On je u velikom finalu pobedio starog rivala, Švajcarca Stana Vavrinku sa 3:6, 6:4, 6:4 za prvu titulu posle marta 2017. godine i turnira u Dubaiju.

Po završetku meča, Endi nije izdržao, zaplakao je dok su sa tribina hale u Antverpenu stizale ovacije i aplauzi podrške.

"Sve ovo mi mnogo znači. Poslednjih nekoliko godina bilo je ekstremno teško. I Stan i ja smo imali mnogo problema sa povredama poslednjih godina. Bilo je sjajno igrati sa njim u ovakvom finalu. Bio je to sjajan meč. Nisam očekivao da budem u ovoj poziciji, tako da sam zaista vrlo srećan", rekao je Endi.

Povratak posle šestomesečne pauze krenuo je letos u Sinsinatiju. Na turnir je stigao kao 243. na svetskoj listi, i on je postao najniže rangirani pobednik jednog ATP turnira posle Pabla Anduhara koji je prošle godine u Marakešu pobedio kao 355. na svetu.

Mari je po završetku susreta pohvalio i rivala koji je takođe čekao na prvi trofej posle 2017. i dve operacije kolena.

"Stan je briljantan igrač. Osvojio je mnogo velikih turnira, uvek igra ekstremno dobro u velikim mečevima. Jako dobro poznajemo jedan drugog, osigrali smo mnogo teških mečeva. Očekivao sam još jedan takav i dobio sam ga. Stan je igrao neverovatno, pogađao je vinere iz svih uglova. Izdržao sam na kraju drugog seta, a treći je bio vrlo neizvesan".

I Vavrinka je čestitao Endiju.

"On je neverovatan šampion, deo velike četvorke, jedan od najboljih u ovom sportu. Osvojio je sve što je mogao. Veliki šampion, veliki borac. Vratiti se na ovaj nivo posle takve operacije kuka, to je stvarno za divljenje", zaključio je Švajcarac.

Mari je posle ovog turnira napredovao čak na 127. poziciju, dok je Vavrinka na 17 mestu što je skok za jedno mesto u odnosu na prošlu nedelju.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar