ЕК: Партизан против Локомотиве у "Пиониру"...

Победа за потпуну контролу групе Б! Црно-бели у доброј позицији да сруше лошу традицију против клуба руске железнице, на чијој клупи су седели многи наши тренери.

Кошарка 22.10.2019 | 12:07
ЕК: Партизан против Локомотиве у "Пиониру"...
Партизан после трећег кола Еврокупа спада у круг од четири непоражене екипе тог такмичења.

Никада у историји црно-бели нису почели Еврокуп скором 3-0, а ако у уторак (20.00, Спорт клуб) после Венеције, Тофаша и Ритаса савладају и Локомотиву Кубањ, постаће неприкосновени лидери групе Б, са две победе више од најближих пратилаца.

Самим тим, били би врло близу пласмана у Топ 16 фазу, што је летос после тешког жреба постављено као основни циљ.

Треба истаћи да ће се дерби групе, због заузетости "Штарк Арене" - услед раније потписаног уговора са компанијом "Дизни" - играти у хали "Александар Николић".

Тренер Андреа Тринкијери "прегрмео" је здравствене проблеме са гостовања у Бару и жељно чека први меч ове јесени у старом Партизановом дому.

"Играмо против једног од главних кандидата за освајање трофеја. Тек нам је друга утакмица у Београду од почетка сезоне у свим такмичењима, пуно смо времена провели на путовањима, играјући утакмице на гостујућем терену. Радујемо се што ћемо сада играти пред пуном двораном наших навијача и даћемо све од себе да против тешког ривала пружимо добру игру", најавио је Тринкијери.

ОД МИНЕРАЛНЕ ВОДЕ ДО КРАСНОДАРА

Локомотива је основана 1946. у месту Минералне воде. Њен успон почиње 2003, када је пресељена у Ростов на Дону, а руковођење преузео садашњи председник Андреј Ведишчев. Од 2009. је клуб лоциран у Краснодару, где је 2013. освојио Еврокуп, а 2016. дошао до Ф4 Евролиге. "Локо" су са клупе предводили Божидар Маљковић, покојни Ацо Петровић, Саша Обрадовић и Владе Јовановић. Сада је тренер Италијан Лука Банки.

Бек црно-белих Огњен Јарамаз против Морнара се вратио у жељени шутерски ритам. 

"Још једна тешка утакмица је пред нама. Локомотива има сјајан тим са пуно искусних играча и сигурно спадају међу најјаче у читавом такмичењу. Са друге стране, ми смо почели сезону веома добро и верујем да смо у стању да се носимо са свим изазовима које ова утакмица носи", поручио је Јарамаз.

Партизан је са Локомотивом одиграо четири званичне утакмице и све их изгубио - две у Топ 16 фази Евролиге 2014. године и још две у Еврокупу 2017, у Краснодару са веома убедљивих 99:64.

Традиције су ту да се руше, а за прекид ове "црне" серије чини се да није могао да се замисли повољнији тренутак.

Локомотива је за сада победила Венецију и Лимож на свом паркету, док је у Вилњусу изгубила од Ритаса, кога је Партизан прошлог уторка први пут савладао на гостујућем паркету.

ПАРОВИ 4. КОЛА:

уторак

Партизан - Локомотива 20.00
Венеција - Лимож 20.30

среда

Тофаш - Ритас 19.00

ТАБЕЛА: Партизан 3-0, Локомотива 2-1, Лимож 1-2, Венеција 1-2, Тофаш 1-2, Ритас 1-2.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар