EK: Partizan protiv Lokomotive u "Pioniru"...

Pobeda za potpunu kontrolu grupe B! Crno-beli u dobroj poziciji da sruše lošu tradiciju protiv kluba ruske železnice, na čijoj klupi su sedeli mnogi naši treneri.

Košarka 22.10.2019 | 12:07
EK: Partizan protiv Lokomotive u "Pioniru"...
Partizan posle trećeg kola Evrokupa spada u krug od četiri neporažene ekipe tog takmičenja.

Nikada u istoriji crno-beli nisu počeli Evrokup skorom 3-0, a ako u utorak (20.00, Sport klub) posle Venecije, Tofaša i Ritasa savladaju i Lokomotivu Kubanj, postaće neprikosnoveni lideri grupe B, sa dve pobede više od najbližih pratilaca.

Samim tim, bili bi vrlo blizu plasmana u Top 16 fazu, što je letos posle teškog žreba postavljeno kao osnovni cilj.

Treba istaći da će se derbi grupe, zbog zauzetosti "Štark Arene" - usled ranije potpisanog ugovora sa kompanijom "Dizni" - igrati u hali "Aleksandar Nikolić".

Trener Andrea Trinkijeri "pregrmeo" je zdravstvene probleme sa gostovanja u Baru i željno čeka prvi meč ove jeseni u starom Partizanovom domu.

"Igramo protiv jednog od glavnih kandidata za osvajanje trofeja. Tek nam je druga utakmica u Beogradu od početka sezone u svim takmičenjima, puno smo vremena proveli na putovanjima, igrajući utakmice na gostujućem terenu. Radujemo se što ćemo sada igrati pred punom dvoranom naših navijača i daćemo sve od sebe da protiv teškog rivala pružimo dobru igru", najavio je Trinkijeri.

OD MINERALNE VODE DO KRASNODARA

Lokomotiva je osnovana 1946. u mestu Mineralne vode. Njen uspon počinje 2003, kada je preseljena u Rostov na Donu, a rukovođenje preuzeo sadašnji predsednik Andrej Vediščev. Od 2009. je klub lociran u Krasnodaru, gde je 2013. osvojio Evrokup, a 2016. došao do F4 Evrolige. "Loko" su sa klupe predvodili Božidar Maljković, pokojni Aco Petrović, Saša Obradović i Vlade Jovanović. Sada je trener Italijan Luka Banki.

Bek crno-belih Ognjen Jaramaz protiv Mornara se vratio u željeni šuterski ritam. 

"Još jedna teška utakmica je pred nama. Lokomotiva ima sjajan tim sa puno iskusnih igrača i sigurno spadaju među najjače u čitavom takmičenju. Sa druge strane, mi smo počeli sezonu veoma dobro i verujem da smo u stanju da se nosimo sa svim izazovima koje ova utakmica nosi", poručio je Jaramaz.

Partizan je sa Lokomotivom odigrao četiri zvanične utakmice i sve ih izgubio - dve u Top 16 fazi Evrolige 2014. godine i još dve u Evrokupu 2017, u Krasnodaru sa veoma ubedljivih 99:64.

Tradicije su tu da se ruše, a za prekid ove "crne" serije čini se da nije mogao da se zamisli povoljniji trenutak.

Lokomotiva je za sada pobedila Veneciju i Limož na svom parketu, dok je u Vilnjusu izgubila od Ritasa, koga je Partizan prošlog utorka prvi put savladao na gostujućem parketu.

PAROVI 4. KOLA:

utorak

Partizan - Lokomotiva 20.00
Venecija - Limož 20.30

sreda

Tofaš - Ritas 19.00

TABELA: Partizan 3-0, Lokomotiva 2-1, Limož 1-2, Venecija 1-2, Tofaš 1-2, Ritas 1-2.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar