Мамурлуку је дошао крај, стиже "ЗБиотицс" !

Људи деценијам траже ефикасан начин да спрече или макар ублаже мамурлук. Стартуп пројекат који не покренуо Зацк Абботт који тврди да је коначно пронашао ("лек") начин да отера мамурлук. А то је "ЗБиотицс" пробиотик против мамурлука!

Занимљивости 21.10.2019 | 22:00
Мамурлуку је дошао крај, стиже "ЗБиотицс" !
"Збиотицс" је први генетски модификовани пробиотик у свету. Не продаје се као експлицитни лек за мамурлук, јер укључује широк избор негативних нуспојава.

Ипак испијање мале боце "Збиотик"-а пре испијања вашег алкохолног пића пре него шт5о кренете у ноћни провод има сасвим специфичну сврху да вам помогне односно у вашем телу разбије ацеталдехид, нуспроизвод метаболизма етанола. и да ујутро устанете без мамурлука!

Ацеталдехид (који се временом у телу разгради) је токсично једињење повезано са познатим симптомима мамурлука попут главобоље, мучнине и палпитације срца. Пробиотик Збиотиц (енгл."Збиотицс") садржи облик "добрих" бактерија које су генетски изграђене да разграде ацеталдехид и олакшају вам следеће мамурно јутро након ноћног провода .

"Морали смо да створимо нешто ново да бисмо се позабавили проблемом, јер природа није имала решење. Да је природа имала решење, човечанство би је пронашло пре 2019. године! Основа за стварање ЗБиотицс-а била је идеја да потенцијално можемо усмерити или искористити моћ бактерија, укротити их да бисмо створили карактеристике које су нам корисне нама као људима"рекао је оснивач стратуп прокјекта Збиотицс микробиолог Зацк Абботт.

Абботт, је изабрао Бациллус субтилис, бактерију која се традиционално користи у процесу ферментације соје у Јапану, и генетски је изменио да произведе ензим осмишљен за разградњу ацеталдехида. Овај ензим је сличан ономе који производе наша јетра за исту намену, само Збиотици га достављају директно у црева, где ствара своју "магију" како би спречио гадне нежељене ефекте пијења- мамурлук ујутро.

Упаковани у мале 15-милилитарске прозирне боце, Збиотик (Збиотицс) се мора уносити пре уноса алкохола или барем доксе пије, јер су дизајнирани тако да имају ефикасност док корисник пије или док спава. Једна боца кошта између 9 и 12 долара па сад ко има додатно новца не мора да брине за мамурлук.

А ми сви остали са Балкана ћемо се задржати ипак, више на нама добро познатом нардоном рецепту - расолу. Као и осталим варијантама лечења мамрулука попут чаја од ђумбира,сок од лимуна, енергетских напитака,супом,јајима,храном богатом калијумом.



Извор:Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар