Mamurluku je došao kraj, stiže "ZBiotics" !

Ljudi decenijam traže efikasan način da spreče ili makar ublaže mamurluk. Startup projekat koji ne pokrenuo Zack Abbott koji tvrdi da je konačno pronašao ("lek") način da otera mamurluk. A to je "ZBiotics" probiotik protiv mamurluka!

Zanimljivosti 21.10.2019 | 22:00
Mamurluku je došao kraj, stiže "ZBiotics" !
"Zbiotics" je prvi genetski modifikovani probiotik u svetu. Ne prodaje se kao eksplicitni lek za mamurluk, jer uključuje širok izbor negativnih nuspojava.

Ipak ispijanje male boce "Zbiotik"-a pre ispijanja vašeg alkoholnog pića pre nego št5o krenete u noćni provod ima sasvim specifičnu svrhu da vam pomogne odnosno u vašem telu razbije acetaldehid, nusproizvod metabolizma etanola. i da ujutro ustanete bez mamurluka!

Acetaldehid (koji se vremenom u telu razgradi) je toksično jedinjenje povezano sa poznatim simptomima mamurluka poput glavobolje, mučnine i palpitacije srca. Probiotik Zbiotic (engl."Zbiotics") sadrži oblik "dobrih" bakterija koje su genetski izgrađene da razgrade acetaldehid i olakšaju vam sledeće mamurno jutro nakon noćnog provoda .

"Morali smo da stvorimo nešto novo da bismo se pozabavili problemom, jer priroda nije imala rešenje. Da je priroda imala rešenje, čovečanstvo bi je pronašlo pre 2019. godine! Osnova za stvaranje ZBiotics-a bila je ideja da potencijalno možemo usmeriti ili iskoristiti moć bakterija, ukrotiti ih da bismo stvorili karakteristike koje su nam korisne nama kao ljudima"rekao je osnivač stratup prokjekta Zbiotics mikrobiolog Zack Abbott.

Abbott, je izabrao Bacillus subtilis, bakteriju koja se tradicionalno koristi u procesu fermentacije soje u Japanu, i genetski je izmenio da proizvede enzim osmišljen za razgradnju acetaldehida. Ovaj enzim je sličan onome koji proizvode naša jetra za istu namenu, samo Zbiotici ga dostavljaju direktno u creva, gde stvara svoju "magiju" kako bi sprečio gadne neželjene efekte pijenja- mamurluk ujutro.

Upakovani u male 15-mililitarske prozirne boce, Zbiotik (Zbiotics) se mora unositi pre unosa alkohola ili barem dokse pije, jer su dizajnirani tako da imaju efikasnost dok korisnik pije ili dok spava. Jedna boca košta između 9 i 12 dolara pa sad ko ima dodatno novca ne mora da brine za mamurluk.

A mi svi ostali sa Balkana ćemo se zadržati ipak, više na nama dobro poznatom nardonom receptu - rasolu. Kao i ostalim varijantama lečenja mamruluka poput čaja od đumbira,sok od limuna, energetskih napitaka,supom,jajima,hranom bogatom kalijumom.Izvor:Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar