Варнице послије дербија!

Клоп: Манчестер се против нас само брани! Солскјер: Није тачно, напали смо вас! Мурињо каже да је тренер Ливерпула фрустриран што опет није победио на Олд Трафорду. . .

Фудбал 21.10.2019 | 15:36
Варнице послије дербија!
Полемика на Острву: да ли је Манчестер јунајтед испустио два бода или је Ливерпул освојио један? По кретању резултата делује да лидер Премијер лиге има више разлога за задовољство после дербија деветог кола, јер се тек у завршници спасао првог првенственог пораза, али.. Делује да ни Манчестер јунајтед, иако је остао без скалпа који је могао да му окрене сезону, није незадовољан.

Најнезадовољним се чини Јирген Клоп, који ни из петог покушаја није покорио Олд Трафорд, али га додатно убија у појам утисак да домаћин није желео да игра фудбал, већ само да стоји иза лопте. Зато на питање да ли је фрустриран стилом Црвенихђ ђавола узвраћа контром.

„Зашто би ме то фрустрирало? Чињеница је да Јунајтед непрестано прибегава истом начину иогре против нас. У недељу, прошле сезоне, оне пре тога... Само се брани! То је тако и то је у реду. Није критика Манчестеру, већ чињеница. Није уобичајено да само тако Јунајтед игра проитв Ливерпула, надате се некад да ће се обе екипе трудити једнако. Опет, што се тиче квалитета, против нас су сви наоштрени. Не користим ту констатацију као изговор. Свакако морамо и можемо боље, али не можемо овако као што смо изгледали на Олд Трафорду да играмо против било ког другог тима. Добра смо екипа, толико добри да се наши противници нормално питају: „како да зауставимо Ливерпул“, врти главом Клоп чија екипа има шест бодова више од другопласираног Манчестер Ситија.

На супротној страни, Оле Гунар Солскјер не прихвата критике да је његова екипа искључиво мислила на дефанзиву. Посебно опасан била је у првом делу, хватајући ривала на брзе контре. Уосталом, тако је и дала гол преко Маркуса Рашфорда.

„Извели смо тим с намером да напада, буде агресиван и ствара шансе. Мислим да смо у томе успели. Добро смо изгледали, натерали смо Ливерпул да промени систем. Боље изгледамо кад развијамо брзе нападе, а не кад размењујемо пасове. То је ризичније, али и храбрије. Није битно уколико изгубите посед, врло брзо можете да освојите лопту. То што смо били директни нам је помогло. Разочаран сам што нисмо победили, али је издање у дербију било позитивно, мислим да су гости ти који су разочарани отишли у свлачионицу. Сигуран сам да размишљају у стилу: „играли смо против доброг тима“, пецнуо је Норвежанин госте са Енфилда.

И стручна јавност у Енглеској је благо на страни Манчестер јунајтеда.

„Чини ми се да Ливерпул постаје лимитиран кад се намери на ривала који га чека у ниској зони. Гости су остварили фантастичан резултат, али понекад побеђују крајњим напором. Некад, пак, разбију противника кад овај покуша да игра на начин на који Црвени то желе, али сигуран сам да је после овога Клоп помало фрустриран, пошто још у каријери није славио на Олд Трафорду“, сматра Жозе Мурињо, не тако давно и сам шеф струке Јунајтеда.

Бивши првотимац Ливерпула, Грем Сунес, делује реално у процени дешавања на терену.

„Ливерпул се извукао. Манчестер је одрао колена у првом делу. Ливерпулов везни ред, иначе препознатљив по томе колико ради за екипу током утакмице, надигран је у свим аспектима. Опет, ако се погледа статистика резултат је праведан. Мислим да ће Јунајтед извући доста позитивних детаља из дербија. Био је организован, показао је да може повремено и да запрети, одлилчан посао је одрађен на изолацији Ливерпулових бекова“, рекао је некадашњи шкотски везиста.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар