Varnice poslije derbija!

Klop: Mančester se protiv nas samo brani! Solskjer: Nije tačno, napali smo vas! Murinjo kaže da je trener Liverpula frustriran što opet nije pobedio na Old Trafordu. . .

Fudbal 21.10.2019 | 15:36
Varnice poslije derbija!
Polemika na Ostrvu: da li je Mančester junajted ispustio dva boda ili je Liverpul osvojio jedan? Po kretanju rezultata deluje da lider Premijer lige ima više razloga za zadovoljstvo posle derbija devetog kola, jer se tek u završnici spasao prvog prvenstvenog poraza, ali.. Deluje da ni Mančester junajted, iako je ostao bez skalpa koji je mogao da mu okrene sezonu, nije nezadovoljan.

Najnezadovoljnim se čini Jirgen Klop, koji ni iz petog pokušaja nije pokorio Old Traford, ali ga dodatno ubija u pojam utisak da domaćin nije želeo da igra fudbal, već samo da stoji iza lopte. Zato na pitanje da li je frustriran stilom Crvenihđ đavola uzvraća kontrom.

„Zašto bi me to frustriralo? Činjenica je da Junajted neprestano pribegava istom načinu iogre protiv nas. U nedelju, prošle sezone, one pre toga... Samo se brani! To je tako i to je u redu. Nije kritika Mančesteru, već činjenica. Nije uobičajeno da samo tako Junajted igra proitv Liverpula, nadate se nekad da će se obe ekipe truditi jednako. Opet, što se tiče kvaliteta, protiv nas su svi naoštreni. Ne koristim tu konstataciju kao izgovor. Svakako moramo i možemo bolje, ali ne možemo ovako kao što smo izgledali na Old Trafordu da igramo protiv bilo kog drugog tima. Dobra smo ekipa, toliko dobri da se naši protivnici normalno pitaju: „kako da zaustavimo Liverpul“, vrti glavom Klop čija ekipa ima šest bodova više od drugoplasiranog Mančester Sitija.

Na suprotnoj strani, Ole Gunar Solskjer ne prihvata kritike da je njegova ekipa isključivo mislila na defanzivu. Posebno opasan bila je u prvom delu, hvatajući rivala na brze kontre. Uostalom, tako je i dala gol preko Markusa Rašforda.

„Izveli smo tim s namerom da napada, bude agresivan i stvara šanse. Mislim da smo u tome uspeli. Dobro smo izgledali, naterali smo Liverpul da promeni sistem. Bolje izgledamo kad razvijamo brze napade, a ne kad razmenjujemo pasove. To je rizičnije, ali i hrabrije. Nije bitno ukoliko izgubite posed, vrlo brzo možete da osvojite loptu. To što smo bili direktni nam je pomoglo. Razočaran sam što nismo pobedili, ali je izdanje u derbiju bilo pozitivno, mislim da su gosti ti koji su razočarani otišli u svlačionicu. Siguran sam da razmišljaju u stilu: „igrali smo protiv dobrog tima“, pecnuo je Norvežanin goste sa Enfilda.

I stručna javnost u Engleskoj je blago na strani Mančester junajteda.

„Čini mi se da Liverpul postaje limitiran kad se nameri na rivala koji ga čeka u niskoj zoni. Gosti su ostvarili fantastičan rezultat, ali ponekad pobeđuju krajnjim naporom. Nekad, pak, razbiju protivnika kad ovaj pokuša da igra na način na koji Crveni to žele, ali siguran sam da je posle ovoga Klop pomalo frustriran, pošto još u karijeri nije slavio na Old Trafordu“, smatra Žoze Murinjo, ne tako davno i sam šef struke Junajteda.

Bivši prvotimac Liverpula, Grem Sunes, deluje realno u proceni dešavanja na terenu.

„Liverpul se izvukao. Mančester je odrao kolena u prvom delu. Liverpulov vezni red, inače prepoznatljiv po tome koliko radi za ekipu tokom utakmice, nadigran je u svim aspektima. Opet, ako se pogleda statistika rezultat je pravedan. Mislim da će Junajted izvući dosta pozitivnih detalja iz derbija. Bio je organizovan, pokazao je da može povremeno i da zapreti, odlilčan posao je odrađen na izolaciji Liverpulovih bekova“, rekao je nekadašnji škotski vezista.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar