Србин враћа Ким Клајстерс у игру!

Саша Бајин ће бити тренер чувене Белгијанке која је најавила повратак на WТА тур на почетку наредне сезоне.

Тенис 22.10.2019 | 09:00
Србин враћа Ким Клајстерс у игру!
Један од најцењенијих тениских тренера специјализованих за жене, Саша Бајин јуче је дао отказ на једном, а већ данас има други посао. Тако то иде када си заиста велики стручњак.

Наиме, Србин са немачким пасошем, који је раније био тренинг партнер Серене Вилијамс, да би потом преузео Наоми Осаку и довео је до два гренд слема и првог места на WТА литси, прекинуо је након неколико, прилично фрустрирајућих месеци сарадњу са Кристином Младеновић. Францускиња такође нашег порекла је, сада се видело добро, ипак лимитирана играчица која нема квалитет да се нађе на врху, те је је овај разлаз унапред виђен.

А данас већ стижу вести да је Бајин у суштини само променио "фирму", то јест да неће морати да чека праву понуду пошто је све догодорио са Ким Клајстерс. Легендарана Белгијанка, којој је сада 36 година најавила је да ће се од почетка 2020. вратити тенису, а да то неће бити тек маркетиншки потез или пак начин да убије време доказала је управо вест да ће сарађивати са Бајином. А занимљиво је да је он не само дао отказ Младеновићевој због Клајтерсове, него је, и наводно одбио и Ангелику Кербер.



Клајстерсовој је ово други пут да се враћа из пензије, пошто је то урадила већ 2005. као прва на свету, не би ли створила породицу, да би се вратила две године касније и поново засела на врх. У "другу" пензију је отишла још 2012, којој је сада, по свему судећи дошао крај, а у међувремену је, ова четворострука гренд слем шампионка, бивши светски број 1 и мајка и супруга ушла и у "Тениску кућу славних".

Према првим снимцима са њених тренинга који су се недавно појавили јасно је да је пред Бајином доста посла, пре свега на довођењу тела Белгијанке на оптимални ниво пошто је видно да се прилично угојила.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар