Srbin vraća Kim Klajsters u igru!

Saša Bajin će biti trener čuvene Belgijanke koja je najavila povratak na WTA tur na početku naredne sezone.

Tenis 22.10.2019 | 09:00
Srbin vraća Kim Klajsters u igru!
Jedan od najcenjenijih teniskih trenera specijalizovanih za žene, Saša Bajin juče je dao otkaz na jednom, a već danas ima drugi posao. Tako to ide kada si zaista veliki stručnjak.

Naime, Srbin sa nemačkim pasošem, koji je ranije bio trening partner Serene Vilijams, da bi potom preuzeo Naomi Osaku i doveo je do dva grend slema i prvog mesta na WTA litsi, prekinuo je nakon nekoliko, prilično frustrirajućih meseci saradnju sa Kristinom Mladenović. Francuskinja takođe našeg porekla je, sada se videlo dobro, ipak limitirana igračica koja nema kvalitet da se nađe na vrhu, te je je ovaj razlaz unapred viđen.

A danas već stižu vesti da je Bajin u suštini samo promenio "firmu", to jest da neće morati da čeka pravu ponudu pošto je sve dogodorio sa Kim Klajsters. Legendarana Belgijanka, kojoj je sada 36 godina najavila je da će se od početka 2020. vratiti tenisu, a da to neće biti tek marketinški potez ili pak način da ubije vreme dokazala je upravo vest da će sarađivati sa Bajinom. A zanimljivo je da je on ne samo dao otkaz Mladenovićevoj zbog Klajtersove, nego je, i navodno odbio i Angeliku Kerber.



Klajstersovoj je ovo drugi put da se vraća iz penzije, pošto je to uradila već 2005. kao prva na svetu, ne bi li stvorila porodicu, da bi se vratila dve godine kasnije i ponovo zasela na vrh. U "drugu" penziju je otišla još 2012, kojoj je sada, po svemu sudeći došao kraj, a u međuvremenu je, ova četvorostruka grend slem šampionka, bivši svetski broj 1 i majka i supruga ušla i u "Tenisku kuću slavnih".

Prema prvim snimcima sa njenih treninga koji su se nedavno pojavili jasno je da je pred Bajinom dosta posla, pre svega na dovođenju tela Belgijanke na optimalni nivo pošto je vidno da se prilično ugojila.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar