Горан Друлић: Томане је сличан мени!

Ко каже да је Звезда велики аутсајдер?! Некадашњи нападач црвено-белих уверен да актуелна генерација може да се носи са Тотенхемом како што је његова пре 19 година избацила Лестер.

Фудбал 21.10.2019 | 17:30
Горан Друлић: Томане је сличан мени!
Био је Дуле Савић после Дулета Савића. Или Милан Павков пре Милана Павкова. У сендвичу епских Звездиних победа над Арсеналом и Ливерпулом, извојеваних голгетерским њухом једног од најбољих нападача у историји клуба и снажног момка из Бегеча, сместио се двомеч против Лестера.

Звезда је те 2000. морала да глуми домаћина у Бечу због напете политичке ситуације у Србији, али ни тај податак није могао да представља непремостиву баријеру за младу екипу са Маракане.

На клупи Славољуб Муслин, у одбрани преминули капитен Горан Буњевчевић, у средини Бранко Бошковић и Миленко Аћимовић, а у нападу Михаило Пјановић и Горан Друлић. Поменута дружина нацртала је једну од најслађих Звездиних победа у новијој историји (1:1 у Лестеру, 3:1 у Бечу), сакривши лопту од физички доминатних Лисица. Баш као и сад уочи дуела са Тотенхемом, Црвена звезда је важила за апсолутног аутсајдера. Лестер је био тим у налету, ослобођен притиска Маракане. Звезда је била рањена елиминацијом од кијевског Динама у квалификацијама за Лигу шампиона, али...

Црвена звезда је имала Горана Друлића, нападача чији потенцијал је почео да обасјава терене широм Старог континента. Његова солопаритура из Беча могла би да представља најбољу могућу мотивацију за тим Владана Милојевића уочи окршаја са Тотенхемом (уторак, 21.00, РТС 1, ТВ Аренаспорт 1).

„Можемо да кажемо да је Лестер у том тренутку био нешто слично Тотенхему данас. Кад смо га извукли био је први или други на табели Премијер лиге. Имао је сјајног Мазија Изета, репрезентативца Турске у том тренутку. У нападу је био Емил Хески, затим штопер Тагарт, висок 196 центиметара. На голу репрезентативац Шкотске. Да се уплашите када их видите, али ми се нисмо плашили. То је био први предуслов да не испаднемо. Искрено, од 180 минута двомеча у 170 смо били бољи. Могли смо да их докрајчимо још у првом дуелу, посебно што је Миле Аћимовић дао гол у првом минуту“, поручује у разговору за МОЗЗАРТ Спорт Горан Друлић.

Зна и наш саговорник да су сада друга времена, да је сада још теже доћи до позитивног резултата против представника Премијер лиге. Још кад је тај
представник актуелни вицешампион Европе.

„Ако гледамо тржишну вредност и инидивидуални квалитет Тотенхема онда је Црвена звезда тотални аутсајдер. Ако гледамо све остало – није. Пратим све шта је мој бивши клуб урадио под вођством Владана Милојевића. Учинили су да се сви звездаши осећају поносним и оно што је одмах уочљиво, ова Звезда се добро сналази у кожи аутсајдера. Видели смо то небројано пута, па и против Ливерпула у Београду. Играју срцем, са много страсти и енергије... Стварно су добар колектив, играју прецизно, нападају противникове мане“.

Надају се навијачи Црвене звезде да би неко сутра, или можда за две седмице у Љутице Богдана, могао да понови достигнуће Горана Друлића из Беча против Лестера. Тад је са два гола и асистенцијом Ивану Гвозденовићу постао апсолутна сензација.

„Опет да кренемо од колектива. Мораће Звезда у том сегменту да буде на свом нивоу. Као против Салцбурга, Јанг Бојса, па чак и Бајерна у Минхену. До финиша је то деловало више него пристојно. Били смо у игри... Тако се ривал јачи на папиру доводи у искушење и нервозу. Верујем да ће тако бити у Лондону. А онда нападачи могу да заблистају“.

Пред сваку европску утакмицу Владан Милојевић има сличну дилему: кога у напад? Некада му повреде одређују коначан избор, некада и изглед супарничке одбране.

„Не бих некога да фаворизујем, али према ономе што сам видео Португалац Томане је најсличнији мени. Много ради за екипу, отвара се стално, агресиван је...  Свидео ми се у неким деловима меча против Олимпијакоса. Такав сам био и ја, док је Пјановић најбоље знао да пакује голове. Чекао је и паковао. Радио је то на импресиван начин, ретко је машио. Ето, и на тој утакмици против Лестера играо је одлично, мада се није уписао у листу стрелаца“.

Похвале на рачун Португалца не значе да Горан Друлић у бившем нападачу Тонделе види сигурног стартера.

„Милојевић је некад на слатким мукама. Ту су Томане, Боаћи, па и тај Павков који је за мене наследник Дарка Ковачевића. Пуца са обе ноге, јак је у скок игри... И што би би нападачи рекли „јури га лопта у шеснестерцу“. Знам да неки кажу да је то плод среће, али ја као бивши нападач не размишљам тако. То је рад и чист таленат. Не дају се баш случајно голови Ливерпулу и то на онај начин. Тај меч може да носи Павкова у Лондону, јер сигурно му недостаје самопоуздање. Његов моменат би могао да дође. Он ни из чега даје голове, када се чини да је екипа у паду. Мало му је недостајало у Минхену“.

Кроз разговор се стекао утисак да је Горан Друлић велики оптимиста.

„Заиста не знам како ће утакмица да се отвори. Чак сматрам да није добро што се толико прича о кризи Тотенхема. Индивидуално је реч о једној од најбољих екипа Европе, способној да свакоме да три и више голова. Како год да се заврши знам да ће Црвена звезда на Маракани имати озбиљну шансу“.

Наш саговорник тренутно живи у Шпанији.

„Чекам да завршим ПРО лиценцу и да се онда посветим тренерском послу. Имам већ неке позиве из Грчке“, открио је Горан Друлић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кум

21.10.2019 16:33

Какав је нападац био! Топина! Обозавао сам га. И сад имам његов дрес.. Легенда

ОДГОВОРИТЕ