Goran Drulić: Tomane je sličan meni!

Ko kaže da je Zvezda veliki autsajder?! Nekadašnji napadač crveno-belih uveren da aktuelna generacija može da se nosi sa Totenhemom kako što je njegova pre 19 godina izbacila Lester.

Fudbal 21.10.2019 | 17:30
Goran Drulić: Tomane je sličan meni!
Bio je Dule Savić posle Duleta Savića. Ili Milan Pavkov pre Milana Pavkova. U sendviču epskih Zvezdinih pobeda nad Arsenalom i Liverpulom, izvojevanih golgeterskim njuhom jednog od najboljih napadača u istoriji kluba i snažnog momka iz Begeča, smestio se dvomeč protiv Lestera.

Zvezda je te 2000. morala da glumi domaćina u Beču zbog napete političke situacije u Srbiji, ali ni taj podatak nije mogao da predstavlja nepremostivu barijeru za mladu ekipu sa Marakane.

Na klupi Slavoljub Muslin, u odbrani preminuli kapiten Goran Bunjevčević, u sredini Branko Bošković i Milenko Aćimović, a u napadu Mihailo Pjanović i Goran Drulić. Pomenuta družina nacrtala je jednu od najslađih Zvezdinih pobeda u novijoj istoriji (1:1 u Lesteru, 3:1 u Beču), sakrivši loptu od fizički dominatnih Lisica. Baš kao i sad uoči duela sa Totenhemom, Crvena zvezda je važila za apsolutnog autsajdera. Lester je bio tim u naletu, oslobođen pritiska Marakane. Zvezda je bila ranjena eliminacijom od kijevskog Dinama u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali...

Crvena zvezda je imala Gorana Drulića, napadača čiji potencijal je počeo da obasjava terene širom Starog kontinenta. Njegova soloparitura iz Beča mogla bi da predstavlja najbolju moguću motivaciju za tim Vladana Milojevića uoči okršaja sa Totenhemom (utorak, 21.00, RTS 1, TV Arenasport 1).

„Možemo da kažemo da je Lester u tom trenutku bio nešto slično Totenhemu danas. Kad smo ga izvukli bio je prvi ili drugi na tabeli Premijer lige. Imao je sjajnog Mazija Izeta, reprezentativca Turske u tom trenutku. U napadu je bio Emil Heski, zatim štoper Tagart, visok 196 centimetara. Na golu reprezentativac Škotske. Da se uplašite kada ih vidite, ali mi se nismo plašili. To je bio prvi preduslov da ne ispadnemo. Iskreno, od 180 minuta dvomeča u 170 smo bili bolji. Mogli smo da ih dokrajčimo još u prvom duelu, posebno što je Mile Aćimović dao gol u prvom minutu“, poručuje u razgovoru za MOZZART Sport Goran Drulić.

Zna i naš sagovornik da su sada druga vremena, da je sada još teže doći do pozitivnog rezultata protiv predstavnika Premijer lige. Još kad je taj
predstavnik aktuelni vicešampion Evrope.

„Ako gledamo tržišnu vrednost i inidividualni kvalitet Totenhema onda je Crvena zvezda totalni autsajder. Ako gledamo sve ostalo – nije. Pratim sve šta je moj bivši klub uradio pod vođstvom Vladana Milojevića. Učinili su da se svi zvezdaši osećaju ponosnim i ono što je odmah uočljivo, ova Zvezda se dobro snalazi u koži autsajdera. Videli smo to nebrojano puta, pa i protiv Liverpula u Beogradu. Igraju srcem, sa mnogo strasti i energije... Stvarno su dobar kolektiv, igraju precizno, napadaju protivnikove mane“.

Nadaju se navijači Crvene zvezde da bi neko sutra, ili možda za dve sedmice u Ljutice Bogdana, mogao da ponovi dostignuće Gorana Drulića iz Beča protiv Lestera. Tad je sa dva gola i asistencijom Ivanu Gvozdenoviću postao apsolutna senzacija.

„Opet da krenemo od kolektiva. Moraće Zvezda u tom segmentu da bude na svom nivou. Kao protiv Salcburga, Jang Bojsa, pa čak i Bajerna u Minhenu. Do finiša je to delovalo više nego pristojno. Bili smo u igri... Tako se rival jači na papiru dovodi u iskušenje i nervozu. Verujem da će tako biti u Londonu. A onda napadači mogu da zablistaju“.

Pred svaku evropsku utakmicu Vladan Milojević ima sličnu dilemu: koga u napad? Nekada mu povrede određuju konačan izbor, nekada i izgled suparničke odbrane.

„Ne bih nekoga da favorizujem, ali prema onome što sam video Portugalac Tomane je najsličniji meni. Mnogo radi za ekipu, otvara se stalno, agresivan je...  Svideo mi se u nekim delovima meča protiv Olimpijakosa. Takav sam bio i ja, dok je Pjanović najbolje znao da pakuje golove. Čekao je i pakovao. Radio je to na impresivan način, retko je mašio. Eto, i na toj utakmici protiv Lestera igrao je odlično, mada se nije upisao u listu strelaca“.

Pohvale na račun Portugalca ne znače da Goran Drulić u bivšem napadaču Tondele vidi sigurnog startera.

„Milojević je nekad na slatkim mukama. Tu su Tomane, Boaći, pa i taj Pavkov koji je za mene naslednik Darka Kovačevića. Puca sa obe noge, jak je u skok igri... I što bi bi napadači rekli „juri ga lopta u šesnestercu“. Znam da neki kažu da je to plod sreće, ali ja kao bivši napadač ne razmišljam tako. To je rad i čist talenat. Ne daju se baš slučajno golovi Liverpulu i to na onaj način. Taj meč može da nosi Pavkova u Londonu, jer sigurno mu nedostaje samopouzdanje. Njegov momenat bi mogao da dođe. On ni iz čega daje golove, kada se čini da je ekipa u padu. Malo mu je nedostajalo u Minhenu“.

Kroz razgovor se stekao utisak da je Goran Drulić veliki optimista.

„Zaista ne znam kako će utakmica da se otvori. Čak smatram da nije dobro što se toliko priča o krizi Totenhema. Individualno je reč o jednoj od najboljih ekipa Evrope, sposobnoj da svakome da tri i više golova. Kako god da se završi znam da će Crvena zvezda na Marakani imati ozbiljnu šansu“.

Naš sagovornik trenutno živi u Španiji.

„Čekam da završim PRO licencu i da se onda posvetim trenerskom poslu. Imam već neke pozive iz Grčke“, otkrio je Goran Drulić.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kum

21.10.2019 16:33

Kakav je napadac bio! Topina! Obozavao sam ga. I sad imam njegov dres.. Legenda

ODGOVORITE