ПЛ: Ни најјачи Ливерпул не може да побиједи најслабији Јунајтед!

У Манчестеру, Солскјер изненадио Клопа! Црвени ђаволи били на прагу победе, али су Редси заслужено изборили макар бод.  

Фудбал 20.10.2019 | 20:03
ПЛ: Ни најјачи Ливерпул не може да побиједи најслабији Јунајтед!
Клоп је нашао човека који ће исправити неправду: Адам утишао Манчестер! Суочен са поразом на "Театру ноћних мора", менаџер "редса" направио је три корекције у другом полувремену и погодио.

Олд Трафорд остаје уклета територија за Јиргена Клопа и његов Ливерпула. Чак и најслабији Манчестер Јунајтед у последњих ко зна колико година је био препрека коју најјачи Ливерпул није успео да прескочи. Јирген Клоп ни у ппетом покушају није покорио Театар снова, а прилика је била више него добра...

У највећем дербију енглеског фудбала, Манчестер Јунајтед је постао прва екипа која је зауставила лидера Ливерпул у овој сезони и ремијем 1:1 спречила Редсе да изједначе рекорд лиге по броју узастопних победа.

Солскјер је све изненадио све са формацијом 3-4-3 која је повремено изгледала као 5-3-2 или 3-4-1-2. Чак ни повреда Туанзебеа на загревању није поколебала Солскјера па је први пут после априла у стартну поставу гурнуо Маркоса Роха. На другој страни, опоравјени Алисон се вратио на гол Ливерула, али је Клоп морао да изведе тим без недовољно спремног Мохамеда Салаха и на његово место је гурнуо Оригија.

Толико критиковани Манчестер Јунајтед је успео да направи најбољи резултат од почетка сезоне и да врати неизвесност у шампионску трку коју је Ливерпул претио да обесмисли. Чак су Црвени ђаволи били на прагу победе, али нису задржали вођство и пали су у последњих десетак минута што је Ливерпулу донело гол вредан бода.

Оле Гунар Солскјер је све изненадио све са формацијом 3-4-3 која је повремено изгледала као 5-3-2 или 3-4-1-2. Чак ни повреда Туанзебеа на загревању није поколебала Солскјера па је први пут после априла у стартну поставу гурнуо Маркоса Роха. На другој страни, опоравјени Алисон се вратио на гол Ливерула, али је Клоп морао да изведе тим без недовољно спремног Мохамеда Салаха и на његово место је гурнуо Оригија.

Огромна бука је дочекала играче оба тима Јунајтедови навијачи уз сво незадовољство и фрустрације ипак били свесни да је ово један од најважнијих мечева сезоне и направили су сјајну атомсферу, док су гостујуће присталице провоцирале са „шестицама“ којима су подсетиле на шесту титулу првака Европе. Уз сву подршку Солскјеру и играчима, Јунајтедови навијачи нису пропустили прилику ни да изразе незадовољство управом клуба, па је стадион надлетео авион са поруком Еду Вудворду да напусти клуб због све штет коју му је нанео.

Нова поставка Манчестер Јунајтеда је очигледно изненадила Ливерпул и спречила га да игра свој карактеристичан фудбал са брзом транзицијом из одбране у напад. Јунајтед је врло добро затворио све прилазе голу и чекао је шансу из контри. Лопта је више била у поседу гостију који углавном нису знали шта да раде у тим ситуацијама. Јунајтед је у фази одбране играо висок пресинг на почетку меча и терао госте на грешке, а у ретким опасним ситуацијама на другом крају терена Фирмино и другари су реаговали почетнички. И када је изгледало да је Ливерпул успоставио какву-такву контролу над утакмицом и да је ближи голу, уследио је хладан туш за лидера у 36. минуту.

Линеделеф је очигледно направио фаул у дуелу са Оригијем али се судија Еткинсон није огласио и Швеђанин је лансирао Џејмса у контру по десном крилу. Велшанин је сјајно портрчао и центрирао на петерац где се Рашфорд извукао Матипу и немилосрдно казнио лоше постављање Камерунца. Алисон ништа није могао да уради... Узалуд су гости протестовали и тражили ВАР због фаула Линделефа.

А ускоро је ВАР постао Ливерпулова маћеха уместо мајка. Мане је добио дуел са Линделефом, изашао сам пред Де Хеу и погодио гол. Али ВАР је исправно пресудио да је Сенегалац у пријему лопте играо руком и оправдано поништио гол. Клоп је фуриозно отишао на паузу протестујући због судијских одлука, у другом полувремену је први повукао потез и убацивањем Окслејд Чемберлена уместо индиспонираног Оригија покушао да заоштри нападачку линију. Убрзо је и Лалана ушао уместо Хендерсона што је значило поптуну офанзиву Редса. 

Јунајтед се у последњих десетак минута одлучио на тоталну дефанзиву, прешао на класичних 5-4-1 и позвао госте пред гол Де Хее што се испоставило као кобно. Робертсонов слаб центаршут у 85. минуту је некако прошао све играче у шеснаестерцу и некако дошао до Лалане на другој стативи који није пропустио поклон и погодио је за 1:1. 

На крају је Ливерпул кренуо по цео плен, севале су опасне ситуације пред голом Де Хее, видело се тада колико Манчестер Јунајтед нема самопоуздања у великим утакмицама и могао је да буде задовољан што није остао и без бода. 

ПРЕМИЈЕР ЛИГА - 9. КОЛО

Субота

Евертон - Вест Хем 2:0 (1:0)
/Бернард 17, Сигурдсон 92/

Астон Вила - Брајтон 2:1 (1:1)
/Грилиш 45, Таргет 95 – Вебстер 21/

Борнмут - Норич 0:0

Челси - Њукасл 1:0 (0:0)
/Алонсо 73

Лестер - Барнли 2:1 (1:1)
/Варди 45, Тилеманс 74 – Вуд 26/

Тотенхем -  Вотфорд 1:1 (0:1)
/Али 86 - Дукуре 6/

Вулверхемптон - Саутемптон 1:1 (0:0)
/Хименез 61пен – Ингс 53/

Кристал Палас - Манчестер Сити 0:2 (0:2)
/Жезус 39, Давид Силва 41/

Недеља

Манчестер Јунајтед - Ливерпул 1:1 (1:0)
/Рашфорд 36 - Лалана 85/

Понедељак:

Шефилд јунајтед - Арсенал 21.00

Табела: Ливерпул 25, Манчестер сити 19, Лестер 17, Челси 17, Арсенал (-1) 15, Кристал Палас 14, Барнли 12, Вест Хем 12, Тотенхем 12, Борнмут 12, Вулвс 11, Астон Вила 11, Евертон 10, Манчестер јунајтед 10, Шефилд јунајтед (-1) 9, Брајтон 9, Њукасл 8, Саутемптон 8, Норич 7, Вотфорд 4.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар