PL: Ni najjači Liverpul ne može da pobijedi najslabiji Junajted!

U Mančesteru, Solskjer iznenadio Klopa! Crveni đavoli bili na pragu pobede, ali su Redsi zasluženo izborili makar bod.  

Fudbal 20.10.2019 | 20:03
PL: Ni najjači Liverpul ne može da pobijedi najslabiji Junajted!
Klop je našao čoveka koji će ispraviti nepravdu: Adam utišao Mančester! Suočen sa porazom na "Teatru noćnih mora", menadžer "redsa" napravio je tri korekcije u drugom poluvremenu i pogodio.

Old Traford ostaje ukleta teritorija za Jirgena Klopa i njegov Liverpula. Čak i najslabiji Mančester Junajted u poslednjih ko zna koliko godina je bio prepreka koju najjači Liverpul nije uspeo da preskoči. Jirgen Klop ni u ppetom pokušaju nije pokorio Teatar snova, a prilika je bila više nego dobra...

U najvećem derbiju engleskog fudbala, Mančester Junajted je postao prva ekipa koja je zaustavila lidera Liverpul u ovoj sezoni i remijem 1:1 sprečila Redse da izjednače rekord lige po broju uzastopnih pobeda.

Solskjer je sve iznenadio sve sa formacijom 3-4-3 koja je povremeno izgledala kao 5-3-2 ili 3-4-1-2. Čak ni povreda Tuanzebea na zagrevanju nije pokolebala Solskjera pa je prvi put posle aprila u startnu postavu gurnuo Markosa Roha. Na drugoj strani, oporavjeni Alison se vratio na gol Liverula, ali je Klop morao da izvede tim bez nedovoljno spremnog Mohameda Salaha i na njegovo mesto je gurnuo Origija.

Toliko kritikovani Mančester Junajted je uspeo da napravi najbolji rezultat od početka sezone i da vrati neizvesnost u šampionsku trku koju je Liverpul pretio da obesmisli. Čak su Crveni đavoli bili na pragu pobede, ali nisu zadržali vođstvo i pali su u poslednjih desetak minuta što je Liverpulu donelo gol vredan boda.

Ole Gunar Solskjer je sve iznenadio sve sa formacijom 3-4-3 koja je povremeno izgledala kao 5-3-2 ili 3-4-1-2. Čak ni povreda Tuanzebea na zagrevanju nije pokolebala Solskjera pa je prvi put posle aprila u startnu postavu gurnuo Markosa Roha. Na drugoj strani, oporavjeni Alison se vratio na gol Liverula, ali je Klop morao da izvede tim bez nedovoljno spremnog Mohameda Salaha i na njegovo mesto je gurnuo Origija.

Ogromna buka je dočekala igrače oba tima Junajtedovi navijači uz svo nezadovoljstvo i frustracije ipak bili svesni da je ovo jedan od najvažnijih mečeva sezone i napravili su sjajnu atomsferu, dok su gostujuće pristalice provocirale sa „šesticama“ kojima su podsetile na šestu titulu prvaka Evrope. Uz svu podršku Solskjeru i igračima, Junajtedovi navijači nisu propustili priliku ni da izraze nezadovoljstvo upravom kluba, pa je stadion nadleteo avion sa porukom Edu Vudvordu da napusti klub zbog sve štet koju mu je naneo.

Nova postavka Mančester Junajteda je očigledno iznenadila Liverpul i sprečila ga da igra svoj karakterističan fudbal sa brzom tranzicijom iz odbrane u napad. Junajted je vrlo dobro zatvorio sve prilaze golu i čekao je šansu iz kontri. Lopta je više bila u posedu gostiju koji uglavnom nisu znali šta da rade u tim situacijama. Junajted je u fazi odbrane igrao visok presing na početku meča i terao goste na greške, a u retkim opasnim situacijama na drugom kraju terena Firmino i drugari su reagovali početnički. I kada je izgledalo da je Liverpul uspostavio kakvu-takvu kontrolu nad utakmicom i da je bliži golu, usledio je hladan tuš za lidera u 36. minutu.

Linedelef je očigledno napravio faul u duelu sa Origijem ali se sudija Etkinson nije oglasio i Šveđanin je lansirao Džejmsa u kontru po desnom krilu. Velšanin je sjajno portrčao i centrirao na peterac gde se Rašford izvukao Matipu i nemilosrdno kaznio loše postavljanje Kamerunca. Alison ništa nije mogao da uradi... Uzalud su gosti protestovali i tražili VAR zbog faula Lindelefa.

A uskoro je VAR postao Liverpulova maćeha umesto majka. Mane je dobio duel sa Lindelefom, izašao sam pred De Heu i pogodio gol. Ali VAR je ispravno presudio da je Senegalac u prijemu lopte igrao rukom i opravdano poništio gol. Klop je furiozno otišao na pauzu protestujući zbog sudijskih odluka, u drugom poluvremenu je prvi povukao potez i ubacivanjem Okslejd Čemberlena umesto indisponiranog Origija pokušao da zaoštri napadačku liniju. Ubrzo je i Lalana ušao umesto Hendersona što je značilo poptunu ofanzivu Redsa. 

Junajted se u poslednjih desetak minuta odlučio na totalnu defanzivu, prešao na klasičnih 5-4-1 i pozvao goste pred gol De Hee što se ispostavilo kao kobno. Robertsonov slab centaršut u 85. minutu je nekako prošao sve igrače u šesnaestercu i nekako došao do Lalane na drugoj stativi koji nije propustio poklon i pogodio je za 1:1. 

Na kraju je Liverpul krenuo po ceo plen, sevale su opasne situacije pred golom De Hee, videlo se tada koliko Mančester Junajted nema samopouzdanja u velikim utakmicama i mogao je da bude zadovoljan što nije ostao i bez boda. 

PREMIJER LIGA - 9. KOLO

Subota

Everton - Vest Hem 2:0 (1:0)
/Bernard 17, Sigurdson 92/

Aston Vila - Brajton 2:1 (1:1)
/Griliš 45, Target 95 – Vebster 21/

Bornmut - Norič 0:0

Čelsi - Njukasl 1:0 (0:0)
/Alonso 73

Lester - Barnli 2:1 (1:1)
/Vardi 45, Tilemans 74 – Vud 26/

Totenhem -  Votford 1:1 (0:1)
/Ali 86 - Dukure 6/

Vulverhempton - Sautempton 1:1 (0:0)
/Himenez 61pen – Ings 53/

Kristal Palas - Mančester Siti 0:2 (0:2)
/Žezus 39, David Silva 41/

Nedelja

Mančester Junajted - Liverpul 1:1 (1:0)
/Rašford 36 - Lalana 85/

Ponedeljak:

Šefild junajted - Arsenal 21.00

Tabela: Liverpul 25, Mančester siti 19, Lester 17, Čelsi 17, Arsenal (-1) 15, Kristal Palas 14, Barnli 12, Vest Hem 12, Totenhem 12, Bornmut 12, Vulvs 11, Aston Vila 11, Everton 10, Mančester junajted 10, Šefild junajted (-1) 9, Brajton 9, Njukasl 8, Sautempton 8, Norič 7, Votford 4.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar