Пјанићево признање: Не знам да ли играм најбољи фудбал!

Али ми је много лепо! Ђиђи најбољи свих времена, код Сарија се добро забављамо! Миралем Пјанић о дешавањима у свлачионици Старе даме и плановима ове сезоне. . .

Фудбал 21.10.2019 | 13:04
Пјанићево признање: Не знам да ли играм најбољи фудбал!
Стајао је Миралем Пјанић у реду најбољих везиста света још у времену док је наступао за Рому, да би у Јувентусу подигао своју форму на још виши ниво. Ипак, мало коме је промакао узлет који је Мали принц доживео по доласку Маурисија Сарија у Торино.

Можда статистика то не дочарава на прави начин (три гола, две асистенције), али критичка јавност у Италији тврди да Пјанић игра најбољи фудбал своје каријере, што се све више позитивно одражава и на игру Јувентуса. 

"Мој циљ је да будем један од најбољих фудбалера света, не само у Италији. Почетак сезоне ми је награда за посвећеност, рад и труд који сам уложио сваког дана", признаје Пјанић у микрофон Скај Спорта.

На констатацију да пролази кроз “златне моменте каријере“, Пјанић узвраћа да му је само битно да екипа напредује у континуитету...

“Не знам да ли ми је ово најбоља фаза каријере, али се осећам спремно и играм с много самопоуздања, потпуно зрео фудбал. Добро се осећам, екипа успева да се изрази на прави начин, уживам на терену, а голови могу само да ме задовоље. Ипак, оно што ме највише радује јесте да смо први у Лиги шампиона и првенству. Сада је на нама да растемо заједно, да напредујемо и искористимо овај залет“.

Ни не чуди што Пјанић игра боље него икад раније, пошто фудбалска филозофија Маурисија Сарија прија играчима попут везисте из Босне и Херцеговине.

“Са Саријем се променила игра Јувентуса, на терену се забављамо и убеђен сам да можемо да будемо још бољи како време буде пролазило“.

Пјанић је говорио и о повратку Ђиђија Буфона у редове Старе даме после једногодишње епизоде у Пари Сен Жермену. Логично, само у суперлативу...

“Ђиђијево присуство је јако важно, увек смо му захвални што је с нама. Он је апсолутни лидер наше свлачионице и на терену. Увек држи тим на опрезу, а онда то чини и сам изврсним парадама у ири. Не изненађује ме ништа, јер га гледам сваки дан. Он је број један, вероватно и свих времена“.

Јувентус у елитном такмичењу чека меч против московске Локомотиве, где би Дама могла да потврди прво место на табели.

“Европа је Европа и у Лиги шампиона никога не смете да потцените. Неће бити лако јер је Локомотива играла добар фудбал против Леверкузена и Атлетика. Важно нам је да узмемо цео плен, да се што пре приближимо другој фази“.

Још се нису смириле страсти после Болоњиног гостовања у Торину, јер кружи мишљење да је екипа Синише Михајловића дебело оштећена за пенал после Де Лихтовог играња руком.

“Против Болоње смо доста патили јер смо изградили много шанси, али смо успели да запретимо само неколико пута. Тако смо игру константно остављали отвореном и ризиковали. Колико можемо да упијемо 'саррисмо'? Потребно је време, чак и када си компатибилан с његовим идејама. Напредоваћемо с временом. Битно је само да останемо здрави, јер када имамо све играче на располагању можемо да стремимо ка нашим циљевима“.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дзоо

21.10.2019 11:26

Добар играцина свака цаст.

ОДГОВОРИТЕ