Pjanićevo priznanje: Ne znam da li igram najbolji fudbal!

Ali mi je mnogo lepo! Điđi najbolji svih vremena, kod Sarija se dobro zabavljamo! Miralem Pjanić o dešavanjima u svlačionici Stare dame i planovima ove sezone. . .

Fudbal 21.10.2019 | 13:04
Pjanićevo priznanje: Ne znam da li igram najbolji fudbal!
Stajao je Miralem Pjanić u redu najboljih vezista sveta još u vremenu dok je nastupao za Romu, da bi u Juventusu podigao svoju formu na još viši nivo. Ipak, malo kome je promakao uzlet koji je Mali princ doživeo po dolasku Maurisija Sarija u Torino.

Možda statistika to ne dočarava na pravi način (tri gola, dve asistencije), ali kritička javnost u Italiji tvrdi da Pjanić igra najbolji fudbal svoje karijere, što se sve više pozitivno odražava i na igru Juventusa. 

"Moj cilj je da budem jedan od najboljih fudbalera sveta, ne samo u Italiji. Početak sezone mi je nagrada za posvećenost, rad i trud koji sam uložio svakog dana", priznaje Pjanić u mikrofon Skaj Sporta.

Na konstataciju da prolazi kroz “zlatne momente karijere“, Pjanić uzvraća da mu je samo bitno da ekipa napreduje u kontinuitetu...

“Ne znam da li mi je ovo najbolja faza karijere, ali se osećam spremno i igram s mnogo samopouzdanja, potpuno zreo fudbal. Dobro se osećam, ekipa uspeva da se izrazi na pravi način, uživam na terenu, a golovi mogu samo da me zadovolje. Ipak, ono što me najviše raduje jeste da smo prvi u Ligi šampiona i prvenstvu. Sada je na nama da rastemo zajedno, da napredujemo i iskoristimo ovaj zalet“.

Ni ne čudi što Pjanić igra bolje nego ikad ranije, pošto fudbalska filozofija Maurisija Sarija prija igračima poput veziste iz Bosne i Hercegovine.

“Sa Sarijem se promenila igra Juventusa, na terenu se zabavljamo i ubeđen sam da možemo da budemo još bolji kako vreme bude prolazilo“.

Pjanić je govorio i o povratku Điđija Bufona u redove Stare dame posle jednogodišnje epizode u Pari Sen Žermenu. Logično, samo u superlativu...

“Điđijevo prisustvo je jako važno, uvek smo mu zahvalni što je s nama. On je apsolutni lider naše svlačionice i na terenu. Uvek drži tim na oprezu, a onda to čini i sam izvrsnim paradama u iri. Ne iznenađuje me ništa, jer ga gledam svaki dan. On je broj jedan, verovatno i svih vremena“.

Juventus u elitnom takmičenju čeka meč protiv moskovske Lokomotive, gde bi Dama mogla da potvrdi prvo mesto na tabeli.

“Evropa je Evropa i u Ligi šampiona nikoga ne smete da potcenite. Neće biti lako jer je Lokomotiva igrala dobar fudbal protiv Leverkuzena i Atletika. Važno nam je da uzmemo ceo plen, da se što pre približimo drugoj fazi“.

Još se nisu smirile strasti posle Bolonjinog gostovanja u Torinu, jer kruži mišljenje da je ekipa Siniše Mihajlovića debelo oštećena za penal posle De Lihtovog igranja rukom.

“Protiv Bolonje smo dosta patili jer smo izgradili mnogo šansi, ali smo uspeli da zapretimo samo nekoliko puta. Tako smo igru konstantno ostavljali otvorenom i rizikovali. Koliko možemo da upijemo 'sarrismo'? Potrebno je vreme, čak i kada si kompatibilan s njegovim idejama. Napredovaćemo s vremenom. Bitno je samo da ostanemo zdravi, jer kada imamo sve igrače na raspolaganju možemo da stremimo ka našim ciljevima“.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dzoo

21.10.2019 11:26

Dobar igracina svaka cast.

ODGOVORITE