ПЛ БиХ: Слобода поклекла у Широком Бријегу!

И даље чекају први тријумф на Пецари! На клупи Слободе данас је дебитовао Миленко Бошњаковић.

Фудбал 20.10.2019 | 19:15
ПЛ БиХ: Слобода поклекла у Широком Бријегу!
Тринаесто коло Премијер лиге Босне и Херцеговине закључено је данас на стадиону ''Пецара'' гдје су се састали Широки Бријег и Слобода, а разлога за задовољство и славље има домаћи састав, који је Тузлаке савладао резултатом 2:0.

Пулени Тонија Карачића тако су се вратили на побједнички колосијек након пораза од Челика на Билином пољу, док се, са друге стране, наставила лоша серија Тузлака, који су уписали четврти пораз на посљедњих пет утакмица, а за тријумф у највишем рангу бх. фудбала тузлански премијерлигаш не зна од 14. септембра, кад је резултатом 3:1 савладао екипу Борца.

Настављен је, такође, овим поразом неславан низ Слободе у мечевима са Широкобријежанима на овом  стадиону, а који каже да – Слобода НИКАД од оснивања Премијер лиге БиХ 2002. године није успјела кући да понесе сва три бода!

На клупи ''црвено-црних'', који су недавно пријатељском утакмицом са Динамом обиљежили 100 година постојања, овог недјељног поподнева је (по други пут) дебитовао Миленко Бошњаковић, који тако неће по добром памтити почетак свог другог мандата на клупи тима са Тушња.

Подсјетимо, онај први, током прошле године, трајао је само двије утакмице...

Након 35 минута "ничега" на Пецари, гдје данас није било навијача због инцидената на утакмици осмине финала Купа БиХ против Сарајева (3:2), изабраници Тонија Карачића су из прве озбиљније ситуације дошли до поготка.

Слободан ударац је са лијеве стране извео некадашњи члан бањалучког Борца Тони Јовић, лопта је прелетјела све фудбалере у казнено простору, прошла кроз ноге чувара мреже Слободе Николе Лакића и завршила у мрежи.

Недуго потом, исти је спријечио Дражена Багарића да постигне свој шести погодак у текућој премијерлигашкој сезони, али ништа није могао да уради након пет минута игре у наставку, када га је након гужве по изведеном корнеру матирао Бернардо Матић, који је, испоставило се на крају, поставио и коначан резултат, иако су током другог дијела Јовић и Багарић били у шанси да нанесу и тежи пораз Бошњаковићевом тиму.

У 14. колу Широки Бријег ће гостовати Раднику, који је у сјајној серији резултата уписавши чак седам побједа на посљедњих осам утакмица, док ће Слобода пред домаћом публиком угостити актуелног освајача дупле круне и тренутног лидера, Сарајево.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 13. КОЛО:

Широки Бријег – Слобода 2:0 (1:0)
/Јовић 35, Матић 50/

Субота:

Вележ - Зрињски 1:0 (0:0)
/Звонић 82/

Тузла сити – Радник 0:3 (0:0)
Пецо 75, Карић 82, Посинковић 90+1/

Звијезда 09 – Борац 0:2 (0:1)
/Црнов 35, Врањеш 62/

Жељезничар - Младост 2:1 (0:1)
/Штилић 54, Крпић 70 - Фанимо 38/

Петак

Сарајево - Челик 2:0 (0:0)
/Рахмановић 61, Ахметовић 85/

ТАБЕЛА: Сарајево 27, Жељезничар 26, Радник 24, Тузла сити 24, Борац 21, Зрињски 20, Широки Бријег 17, Челик 16, Вележ 15, Слобода 13, Младост 9, Звијезда 09 3.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар