PL BiH: Sloboda poklekla u Širokom Brijegu!

I dalje čekaju prvi trijumf na Pecari! Na klupi Slobode danas je debitovao Milenko Bošnjaković.

Fudbal 20.10.2019 | 19:15
PL BiH: Sloboda poklekla u Širokom Brijegu!
Trinaesto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine zaključeno je danas na stadionu ''Pecara'' gdje su se sastali Široki Brijeg i Sloboda, a razloga za zadovoljstvo i slavlje ima domaći sastav, koji je Tuzlake savladao rezultatom 2:0.

Puleni Tonija Karačića tako su se vratili na pobjednički kolosijek nakon poraza od Čelika na Bilinom polju, dok se, sa druge strane, nastavila loša serija Tuzlaka, koji su upisali četvrti poraz na posljednjih pet utakmica, a za trijumf u najvišem rangu bh. fudbala tuzlanski premijerligaš ne zna od 14. septembra, kad je rezultatom 3:1 savladao ekipu Borca.

Nastavljen je, takođe, ovim porazom neslavan niz Slobode u mečevima sa Širokobriježanima na ovom  stadionu, a koji kaže da – Sloboda NIKAD od osnivanja Premijer lige BiH 2002. godine nije uspjela kući da ponese sva tri boda!

Na klupi ''crveno-crnih'', koji su nedavno prijateljskom utakmicom sa Dinamom obilježili 100 godina postojanja, ovog nedjeljnog popodneva je (po drugi put) debitovao Milenko Bošnjaković, koji tako neće po dobrom pamtiti početak svog drugog mandata na klupi tima sa Tušnja.

Podsjetimo, onaj prvi, tokom prošle godine, trajao je samo dvije utakmice...

Nakon 35 minuta "ničega" na Pecari, gdje danas nije bilo navijača zbog incidenata na utakmici osmine finala Kupa BiH protiv Sarajeva (3:2), izabranici Tonija Karačića su iz prve ozbiljnije situacije došli do pogotka.

Slobodan udarac je sa lijeve strane izveo nekadašnji član banjalučkog Borca Toni Jović, lopta je preletjela sve fudbalere u kazneno prostoru, prošla kroz noge čuvara mreže Slobode Nikole Lakića i završila u mreži.

Nedugo potom, isti je spriječio Dražena Bagarića da postigne svoj šesti pogodak u tekućoj premijerligaškoj sezoni, ali ništa nije mogao da uradi nakon pet minuta igre u nastavku, kada ga je nakon gužve po izvedenom korneru matirao Bernardo Matić, koji je, ispostavilo se na kraju, postavio i konačan rezultat, iako su tokom drugog dijela Jović i Bagarić bili u šansi da nanesu i teži poraz Bošnjakovićevom timu.

U 14. kolu Široki Brijeg će gostovati Radniku, koji je u sjajnoj seriji rezultata upisavši čak sedam pobjeda na posljednjih osam utakmica, dok će Sloboda pred domaćom publikom ugostiti aktuelnog osvajača duple krune i trenutnog lidera, Sarajevo.

PREMIJER LIGA BIH - 13. KOLO:

Široki Brijeg – Sloboda 2:0 (1:0)
/Jović 35, Matić 50/

Subota:

Velež - Zrinjski 1:0 (0:0)
/Zvonić 82/

Tuzla siti – Radnik 0:3 (0:0)
Peco 75, Karić 82, Posinković 90+1/

Zvijezda 09 – Borac 0:2 (0:1)
/Crnov 35, Vranješ 62/

Željezničar - Mladost 2:1 (0:1)
/Štilić 54, Krpić 70 - Fanimo 38/

Petak

Sarajevo - Čelik 2:0 (0:0)
/Rahmanović 61, Ahmetović 85/

TABELA: Sarajevo 27, Željezničar 26, Radnik 24, Tuzla siti 24, Borac 21, Zrinjski 20, Široki Brijeg 17, Čelik 16, Velež 15, Sloboda 13, Mladost 9, Zvijezda 09 3.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar