ФРА: Пуел препородио Сент Етјен! Лудница у Монаку!

Нови минимални тријумф Зелених на гостовању у Бордоу! Ролеркостер у Кнежевини припао Монаку, Бен Једер погодио у 93. за победу! Фантастичан дуел препун добрих потеза - 3:2.

Фудбал 20.10.2019 | 19:27
ФРА: Пуел препородио Сент Етјен! Лудница у Монаку!
Прави су потез повукли челници Сент Етјена када су одлучили да после серије лоших резултата ангажују искусног Клода Пуела који се већ испоставља као пун погодак. Друга утакмица за искусног стручњака на клупи Зелених и друга победа, поново од 1:0 на гостовању у Бордоу.

Тешко извојевана, можда и незаслужено ако имамо у виду да је бордо био стварно бољи у већем делу утакмице, али глупост домаћег дефанзивца Пабла који је беспотребно оборио противника у шеснаестерцу у надокнади Жирондинци су платили поразом. Прецизан са беле тачке био је Габонац Буанга у последњим тренуцима утакмице.

Бордо је био бољи ривал на овом мечу, посебно у другом полувремену када је три добре прилике пропустио Уи-Јо Хванг. Корејанац је три пута излазио у сусрет Стефану Руфијеу и сваки пут га је голман Сент Етјена прочитао. Нису домаћи имали ни среће пошто су у 70. постигли погодак преко Хванга који је оправдано поништен због офсајда.

Српски интернационалац Вукашин Јовановић добио је шансу на овом мечу, уместо искусног Лорана Кошчелног који је изашао из игре у 24. минуту. И одиграо је врло добро овај меч, био један од најбољих у одбрани домаћина, али се није радовао позитивном резултату.

Ролеркостер у Кнежевини припао Монаку, Бен Једер погодио у 93. за победу! Фантастичан дуел препун добрих потеза - 3:2.

Мучи се Монако, из утакмицу у утакмицу, али би ова утакмица могла да мало промени ствари у екипи Леонарда Жардима. Сачекали су Кнежеви незгодни Рен и на крају успели да славе са 3:2 (1:1) и то после гола Висама Бен Једера у 93. минуту утакмице.

До те акције дошло је због лоше реакције одбране Рена, на крају је Кеита проиграо Бен Једера који је добро одреаговао и донео велику радост свом тиму. Чак је Монако и пре овог гола при резултату 2:2 постигао гол, али је он поништен Кеити Балдеу.

Ипак, Бен Једер је решио меч у Монакову корист.

На терену Глик, Бен Једер, Слимани, Фабрегас, Бакајоко, а резултати - променљиви.

Није могао боље да почне дуел по Монако. Већ у 3. минуту је Висам Бен Једер погодио за Кнежеве и донео предност својој екипи тако што се добро снашао на другој стативи. Ипак, Рен је брзо одговорио, већ у 12. минуту било је 1:1 када је Муаса био прецизан.

Са таквим резултатом се отишло на полувреме, а већ на старту другог је горело Монаку испод ногу јер је Уну био прецизан у 48. минуту.

Када су многи помислили да Монако срља у нови пораз, догодио се 57. минут и погодак Ислама Слиманија. Добра одузета лопта, Фабрегас је проиграо Слиманија и овај је после сјајног дриблинга успео да се упише у стрелце за 2:2. Ту се родила шанса за победу. Бен Једер ју је на крају и донео Монаку.

Било је ту још током утакмице добрих прилика. Дијас није погодио за Монако у првом полувремену из добре шансе, а Мбаје Нијангу из Рена је поништен гол на старту другог полувремена.

Монако сада има 12 бодова, има три победе на последња четири меча и ово је шанса за Кнежеве да крену са бољим партијама. Ова победа може да им буде прекретница.

ЛИГА 1 - 10. коло

Петак

Ница - Пари Сен Жермен 1:4 (0:2)
/Ганаго 67 - Ди Марија 15, 21, Мбапе 88, Икарди 90/

Субота

Лион - Дижон 0:0

Анже - Брест 0:1 (0:0)
/Кардона 67/ 

Ним - Амијен 1:1 (1:0)
/Мартинез 41 - Калабрези 90+4/ 

Ремс - Монпеље 1:0 (1:0)
/Абделамид 2/

Тулуз - Лил 2:1 (0:0)
/Саного 58, Градел 66. пенал - Фонте 90+3/ 

Мец - Нант 1:0 (0:0)
/Дијало 86/

Недеља

Бордо - Сент Етјен 0:1 (0:0)
/Буанга 90+3. пенал/

Монако - Рен 3:2 (1:1)
/Бен Једер 3, 90+3, Слимани 57 - Муаса 12, Уну 48/



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар