FRA: Puel preporodio Sent Etjen! Ludnica u Monaku!

Novi minimalni trijumf Zelenih na gostovanju u Bordou! Rolerkoster u Kneževini pripao Monaku, Ben Jeder pogodio u 93. za pobedu! Fantastičan duel prepun dobrih poteza - 3:2.

Fudbal 20.10.2019 | 19:27
FRA: Puel preporodio Sent Etjen! Ludnica u Monaku!
Pravi su potez povukli čelnici Sent Etjena kada su odlučili da posle serije loših rezultata angažuju iskusnog Kloda Puela koji se već ispostavlja kao pun pogodak. Druga utakmica za iskusnog stručnjaka na klupi Zelenih i druga pobeda, ponovo od 1:0 na gostovanju u Bordou.

Teško izvojevana, možda i nezasluženo ako imamo u vidu da je bordo bio stvarno bolji u većem delu utakmice, ali glupost domaćeg defanzivca Pabla koji je bespotrebno oborio protivnika u šesnaestercu u nadoknadi Žirondinci su platili porazom. Precizan sa bele tačke bio je Gabonac Buanga u poslednjim trenucima utakmice.

Bordo je bio bolji rival na ovom meču, posebno u drugom poluvremenu kada je tri dobre prilike propustio Ui-Jo Hvang. Korejanac je tri puta izlazio u susret Stefanu Rufijeu i svaki put ga je golman Sent Etjena pročitao. Nisu domaći imali ni sreće pošto su u 70. postigli pogodak preko Hvanga koji je opravdano poništen zbog ofsajda.

Srpski internacionalac Vukašin Jovanović dobio je šansu na ovom meču, umesto iskusnog Lorana Koščelnog koji je izašao iz igre u 24. minutu. I odigrao je vrlo dobro ovaj meč, bio jedan od najboljih u odbrani domaćina, ali se nije radovao pozitivnom rezultatu.

Rolerkoster u Kneževini pripao Monaku, Ben Jeder pogodio u 93. za pobedu! Fantastičan duel prepun dobrih poteza - 3:2.

Muči se Monako, iz utakmicu u utakmicu, ali bi ova utakmica mogla da malo promeni stvari u ekipi Leonarda Žardima. Sačekali su Kneževi nezgodni Ren i na kraju uspeli da slave sa 3:2 (1:1) i to posle gola Visama Ben Jedera u 93. minutu utakmice.

Do te akcije došlo je zbog loše reakcije odbrane Rena, na kraju je Keita proigrao Ben Jedera koji je dobro odreagovao i doneo veliku radost svom timu. Čak je Monako i pre ovog gola pri rezultatu 2:2 postigao gol, ali je on poništen Keiti Baldeu.

Ipak, Ben Jeder je rešio meč u Monakovu korist.

Na terenu Glik, Ben Jeder, Slimani, Fabregas, Bakajoko, a rezultati - promenljivi.

Nije mogao bolje da počne duel po Monako. Već u 3. minutu je Visam Ben Jeder pogodio za Kneževe i doneo prednost svojoj ekipi tako što se dobro snašao na drugoj stativi. Ipak, Ren je brzo odgovorio, već u 12. minutu bilo je 1:1 kada je Muasa bio precizan.

Sa takvim rezultatom se otišlo na poluvreme, a već na startu drugog je gorelo Monaku ispod nogu jer je Unu bio precizan u 48. minutu.

Kada su mnogi pomislili da Monako srlja u novi poraz, dogodio se 57. minut i pogodak Islama Slimanija. Dobra oduzeta lopta, Fabregas je proigrao Slimanija i ovaj je posle sjajnog driblinga uspeo da se upiše u strelce za 2:2. Tu se rodila šansa za pobedu. Ben Jeder ju je na kraju i doneo Monaku.

Bilo je tu još tokom utakmice dobrih prilika. Dijas nije pogodio za Monako u prvom poluvremenu iz dobre šanse, a Mbaje Nijangu iz Rena je poništen gol na startu drugog poluvremena.

Monako sada ima 12 bodova, ima tri pobede na poslednja četiri meča i ovo je šansa za Kneževe da krenu sa boljim partijama. Ova pobeda može da im bude prekretnica.

LIGA 1 - 10. kolo

Petak

Nica - Pari Sen Žermen 1:4 (0:2)
/Ganago 67 - Di Marija 15, 21, Mbape 88, Ikardi 90/

Subota

Lion - Dižon 0:0

Anže - Brest 0:1 (0:0)
/Kardona 67/ 

Nim - Amijen 1:1 (1:0)
/Martinez 41 - Kalabrezi 90+4/ 

Rems - Monpelje 1:0 (1:0)
/Abdelamid 2/

Tuluz - Lil 2:1 (0:0)
/Sanogo 58, Gradel 66. penal - Fonte 90+3/ 

Mec - Nant 1:0 (0:0)
/Dijalo 86/

Nedelja

Bordo - Sent Etjen 0:1 (0:0)
/Buanga 90+3. penal/

Monako - Ren 3:2 (1:1)
/Ben Jeder 3, 90+3, Slimani 57 - Muasa 12, Unu 48/



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar