ИТА: Рома чека побједе и ниже повреде!

Повреде, повреде, повреде. . . Има ли краја Роминим мукама?! Нестварни проблеми за здравственим билтеном фудбалера римске "вучице".  Нинџин пројектил „земља-ваздух“ и Каљари је хит сезоне у Италији! Ранијери лепо прославио рођендан! Фантастичан гол Белгијанца на Сардинији.

Фудбал 20.10.2019 | 19:03
ИТА: Рома чека побједе и ниже повреде!
Било је летос назнака и прогноза да би Каљари могао да буде хит сезоне у Серији А и оне се полако остварују.

Каљари је данас победио СПАЛ 2:0 наставио низ непобедивости (четири победе и два ремија) и попео се на пето место на табели. Стидљиве амбиције да би Сарди могли да се боре за Европу, полако добијају реалне темеље. Испред су Роме, Лација, Фиорентине, Милана, Торина...

Клуб са Сардиније је летос одрадио сјајан прелазни рок. Најбољег играча Никола Барелу је продао у Интер за 37.000.000 евра, а онда за укупно 38.000.000 евра довео појачања попут Раџе Најноглана, Наитана Нандеза, Ђованија Исмеонеа, Луке Пелегринија, Мартина Олсена, Марка Рога... Уз задржан костур тима, тренер Роландо Маран је склопио екипу која је спремна да се умеш у борбу за пласман у Европу.

И то је на терену почело да функционише...

Каљари је данас показао да је сазрео за улогу фаворита против тимова из доњег дела табеле. А појачања су правила превагу. Шведски голман Олсен, који се није прославио у Роми, је на поечтку меча сјајном интервенцијом скинуо зицер Флокарију и спречио вођство гостију из Фераре.

А већ у деветом минуту је уследио моменат утакмице и најлепши потез кола у Серију А. Раџа Најнголан се летос вратио у Каљари како би био уз тешко болесну супругу која се лечи на Сардинији и одбио је многе боље понуде. Какав је играч и какво је појачање Каљари добио у њему, Белгијанац је показао када је пројектилом са 30 и кусур метара постигао вероватно најлепши гол од поечтка сезоне у Италији.

Поцепао је мрежу СПАЛ-а и после тога је све лакше ишло за Каљари. Наставио је Каљари да напада и после гола, у неколико наврата био на прагу другог гола, а онда је Олсен још једном сјајном парадом зауставио шут Куртића.

Каљари је био бољи у другом полувремену, Најноглан је умало постигао и други гол, Нандез је делио сјајне лопте и коначно је Фараго у 67. минуту решио утакмицу после грешке гостију. Могао је Каљари до краја да постигне и трећи гол, али и ових 2:0 су били довољни да се еуфорија на Сардинији распламса.

Клаудио Ранијери је прославио 60. рођендан и деби на клупи Сампдорије ремијем са Ромом – 0:0. Навијачи оба клуба су га поздравили, а он је шок терапијом успео да заустави црну серију Сампа.

Био је приметан благи напредак у игри Сампдорије. Од почетка су показали благу агресију и одлучност, Бережински је први запретио голу Роме, а потом је Пау Лопез зауставио шут Ригонија. Рома је играла слабо а несрећни низ са повредама се наставио. Као да је Вучица проклета ове сезоне. У првом полувремену су због повреда замењени Калинић и Кристанте и прикључили су се Мхитарјану, Пелегринију, Дијавари, Ундеру, Запакости и осталим повређеним саиграчима. Прво полувреме је прошло без великих шанси, у другом је било нешто занимљивије, а за нијансу ближа победи је била Сампдорија. На крају је Рома остала и без Клајверта који је у 86. минуту зарадио црвени картон и отежао посао тренеру Фонсеки за следеће коло.

Торино је наставио са играма по систему топло-хладно. Поражени су на Фриулију. Удинезе је заслужено славио 1:0 голом Окаке Чуке у финишу првог полувремена. Тамнопути Италијан је скоро са гол линије убацио лопту у мрежу после шута главом Мандрагоре. Имао је и Торо своје шансе, али на крају заслужена победа Зебрети.

Рома има силних проблема са повријеђеним играчима, а у данашњем мечу 8. кола Серије А против Сампдорије већ у првом полувремену остала је без још двојице првотимаца.

Ченгиз Ундер, Лоренцо Пелегрини, Хенрик Мктаријан, Давиде Запакоста и Амаду Дијавара од раније су у "ауту", те нису ни конкурисали за меч у Ђенови, док је ровити Един Џеко почетак меча одгледао с клупе, али је, након повреде Николе Калинића већ у првом дијелу меча, морао на терен са заштитном маском (оперисао јагодичну кост, због које је пропустио репрезентативне наступе за БиХ против Финске и Грчке).

Претходно се већ у уводним минутима сусрета повриједио Брајан Кристанте, који је своје мјесто уступио Хавијеру Пастореу, а ако свему томе додамо и Дијега Перотија, који се коначно вратио након дугог одсуства и данас уписао прве минуте у сезони, јасно је са каквим проблемима се сусрећу у табору "вучице".

Додатни проблем за Римљане је црвени картон Џастина Клајверта, који је у свлачионицу морао пет минута прије краја, тако да ни он неће бити на располагању Паолу Фонсеки бар за наредни меч Серије А.

Што се тиче самог сусрета на "Луиђи Ферарису", претходно је одигравање меча било под великим упитником, с обзиром на обилне падавине у Ђенови у претходна 24 часа. Ипак, меч је одигран, али голова, а ни узбуђења није било.

Сам податак да је први шут у оквир гола виђен десетак минута прије краја, довољно говори каквој су фудбалској представи присуствовали гледаоци у Ђенови.

Клаудио Ранијери тако је на клупи Сампдорије, на свој 68. рођендан, дебитовао ремијем против "своје" Роме, коју је кратко водио прошле сезоне, те раније у периоду од 2009. до 2011. године.

СЕРИЈА А - 8. КОЛО:

Сасуоло - Интер 3:4 (1:3)
/Берарди 16, Ђуричић 74, Бога 82 - Мартинез 2, 71 пен , Лукаку 38, 45 пен/

Каљари - СПАЛ 2:0 (1:0)
/Наинголан 10, Фараго 67/

Сампдорија - Рома 0:0

Удинезе - Торино 1:0 (1:0)
/Окака 42/

Парма - Ђенова (18.00)
Милан - Леће (20.45)

Одиграно у суботу:

Лацио - Аталанта 3:3 (0:3)
/Имобиле 69, 90+3 Кореа 70 - Муриел 23, 28, Гомез 37/

Наполи - Хелас Верона 2:0 (1:0)
/Милик 37, 67/

Јувентус - Болоња 2:1 (1:1)
/Роналдо 19, Пјанић 54 - Данило 26/

У понедјељак:

Бреша - Фиорентина (20.45)

ТАБЕЛА: Јувентус 22, Интер 21, Аталанта 17, Наполи 16, Каљари 14, Рома 13, Лацио 12, Фиорентина (-1) 11, Торино 10, Удинезе 10, Парма (-1) 9, Милан (-1) 9, Болоња 9, Верона 9, Сасуоло 6, Бреша (-1) 6, СПАЛ 6, Леће (-1) 6, Ђенова (-1) 5, Сампдорија 3.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар