ITA: Roma čeka pobjede i niže povrede!

Povrede, povrede, povrede. . . Ima li kraja Rominim mukama?! Nestvarni problemi za zdravstvenim biltenom fudbalera rimske "vučice".  Nindžin projektil „zemlja-vazduh“ i Kaljari je hit sezone u Italiji! Ranijeri lepo proslavio rođendan! Fantastičan gol Belgijanca na Sardiniji.

Fudbal 20.10.2019 | 19:03
ITA: Roma čeka pobjede i niže povrede!
Bilo je letos naznaka i prognoza da bi Kaljari mogao da bude hit sezone u Seriji A i one se polako ostvaruju.

Kaljari je danas pobedio SPAL 2:0 nastavio niz nepobedivosti (četiri pobede i dva remija) i popeo se na peto mesto na tabeli. Stidljive ambicije da bi Sardi mogli da se bore za Evropu, polako dobijaju realne temelje. Ispred su Rome, Lacija, Fiorentine, Milana, Torina...

Klub sa Sardinije je letos odradio sjajan prelazni rok. Najboljeg igrača Nikola Barelu je prodao u Inter za 37.000.000 evra, a onda za ukupno 38.000.000 evra doveo pojačanja poput Radže Najnoglana, Naitana Nandeza, Đovanija Ismeonea, Luke Pelegrinija, Martina Olsena, Marka Roga... Uz zadržan kostur tima, trener Rolando Maran je sklopio ekipu koja je spremna da se umeš u borbu za plasman u Evropu.

I to je na terenu počelo da funkcioniše...

Kaljari je danas pokazao da je sazreo za ulogu favorita protiv timova iz donjeg dela tabele. A pojačanja su pravila prevagu. Švedski golman Olsen, koji se nije proslavio u Romi, je na poečtku meča sjajnom intervencijom skinuo zicer Flokariju i sprečio vođstvo gostiju iz Ferare.

A već u devetom minutu je usledio momenat utakmice i najlepši potez kola u Seriju A. Radža Najngolan se letos vratio u Kaljari kako bi bio uz teško bolesnu suprugu koja se leči na Sardiniji i odbio je mnoge bolje ponude. Kakav je igrač i kakvo je pojačanje Kaljari dobio u njemu, Belgijanac je pokazao kada je projektilom sa 30 i kusur metara postigao verovatno najlepši gol od poečtka sezone u Italiji.

Pocepao je mrežu SPAL-a i posle toga je sve lakše išlo za Kaljari. Nastavio je Kaljari da napada i posle gola, u nekoliko navrata bio na pragu drugog gola, a onda je Olsen još jednom sjajnom paradom zaustavio šut Kurtića.

Kaljari je bio bolji u drugom poluvremenu, Najnoglan je umalo postigao i drugi gol, Nandez je delio sjajne lopte i konačno je Farago u 67. minutu rešio utakmicu posle greške gostiju. Mogao je Kaljari do kraja da postigne i treći gol, ali i ovih 2:0 su bili dovoljni da se euforija na Sardiniji rasplamsa.

Klaudio Ranijeri je proslavio 60. rođendan i debi na klupi Sampdorije remijem sa Romom – 0:0. Navijači oba kluba su ga pozdravili, a on je šok terapijom uspeo da zaustavi crnu seriju Sampa.

Bio je primetan blagi napredak u igri Sampdorije. Od početka su pokazali blagu agresiju i odlučnost, Berežinski je prvi zapretio golu Rome, a potom je Pau Lopez zaustavio šut Rigonija. Roma je igrala slabo a nesrećni niz sa povredama se nastavio. Kao da je Vučica prokleta ove sezone. U prvom poluvremenu su zbog povreda zamenjeni Kalinić i Kristante i priključili su se Mhitarjanu, Pelegriniju, Dijavari, Underu, Zapakosti i ostalim povređenim saigračima. Prvo poluvreme je prošlo bez velikih šansi, u drugom je bilo nešto zanimljivije, a za nijansu bliža pobedi je bila Sampdorija. Na kraju je Roma ostala i bez Klajverta koji je u 86. minutu zaradio crveni karton i otežao posao treneru Fonseki za sledeće kolo.

Torino je nastavio sa igrama po sistemu toplo-hladno. Poraženi su na Friuliju. Udineze je zasluženo slavio 1:0 golom Okake Čuke u finišu prvog poluvremena. Tamnoputi Italijan je skoro sa gol linije ubacio loptu u mrežu posle šuta glavom Mandragore. Imao je i Toro svoje šanse, ali na kraju zaslužena pobeda Zebreti.

Roma ima silnih problema sa povrijeđenim igračima, a u današnjem meču 8. kola Serije A protiv Sampdorije već u prvom poluvremenu ostala je bez još dvojice prvotimaca.

Čengiz Under, Lorenco Pelegrini, Henrik Mktarijan, Davide Zapakosta i Amadu Dijavara od ranije su u "autu", te nisu ni konkurisali za meč u Đenovi, dok je roviti Edin Džeko početak meča odgledao s klupe, ali je, nakon povrede Nikole Kalinića već u prvom dijelu meča, morao na teren sa zaštitnom maskom (operisao jagodičnu kost, zbog koje je propustio reprezentativne nastupe za BiH protiv Finske i Grčke).

Prethodno se već u uvodnim minutima susreta povrijedio Brajan Kristante, koji je svoje mjesto ustupio Havijeru Pastoreu, a ako svemu tome dodamo i Dijega Perotija, koji se konačno vratio nakon dugog odsustva i danas upisao prve minute u sezoni, jasno je sa kakvim problemima se susreću u taboru "vučice".

Dodatni problem za Rimljane je crveni karton Džastina Klajverta, koji je u svlačionicu morao pet minuta prije kraja, tako da ni on neće biti na raspolaganju Paolu Fonseki bar za naredni meč Serije A.

Što se tiče samog susreta na "Luiđi Ferarisu", prethodno je odigravanje meča bilo pod velikim upitnikom, s obzirom na obilne padavine u Đenovi u prethodna 24 časa. Ipak, meč je odigran, ali golova, a ni uzbuđenja nije bilo.

Sam podatak da je prvi šut u okvir gola viđen desetak minuta prije kraja, dovoljno govori kakvoj su fudbalskoj predstavi prisustvovali gledaoci u Đenovi.

Klaudio Ranijeri tako je na klupi Sampdorije, na svoj 68. rođendan, debitovao remijem protiv "svoje" Rome, koju je kratko vodio prošle sezone, te ranije u periodu od 2009. do 2011. godine.

SERIJA A - 8. KOLO:

Sasuolo - Inter 3:4 (1:3)
/Berardi 16, Đuričić 74, Boga 82 - Martinez 2, 71 pen , Lukaku 38, 45 pen/

Kaljari - SPAL 2:0 (1:0)
/Naingolan 10, Farago 67/

Sampdorija - Roma 0:0

Udineze - Torino 1:0 (1:0)
/Okaka 42/

Parma - Đenova (18.00)
Milan - Leće (20.45)

Odigrano u subotu:

Lacio - Atalanta 3:3 (0:3)
/Imobile 69, 90+3 Korea 70 - Muriel 23, 28, Gomez 37/

Napoli - Helas Verona 2:0 (1:0)
/Milik 37, 67/

Juventus - Bolonja 2:1 (1:1)
/Ronaldo 19, Pjanić 54 - Danilo 26/

U ponedjeljak:

Breša - Fiorentina (20.45)

TABELA: Juventus 22, Inter 21, Atalanta 17, Napoli 16, Kaljari 14, Roma 13, Lacio 12, Fiorentina (-1) 11, Torino 10, Udineze 10, Parma (-1) 9, Milan (-1) 9, Bolonja 9, Verona 9, Sasuolo 6, Breša (-1) 6, SPAL 6, Leće (-1) 6, Đenova (-1) 5, Sampdorija 3.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar