Рат саопштењима и у Серији А!

Да ли је Имобиле фолирант или Гасперини живи у теоријама завере? Лацио и Аталанта ударили једни на друге. . .

Фудбал 21.10.2019 | 08:38
Рат саопштењима и у Серији А!
У Србији је то мање-више редовна појава, у сређенијим лигама ретко ћете видети да се клубови препуцавају саопштењима. Али после лудог дербија Лација и Аталанте у којем су гости на полувремену водили са 3:0 да би на крају Римљани уз два пенала стигли до бода (3:3) управо се то догодило. Лацио и Аталанта су на ратној нози, а све је почело одмах после меча на конференцији за новинаре тренера гостујућег тима Ђанпјера Гасперинија.

“Лацио је био на конопцима, али су их држали у игри и дозволили им да се усправе. ТИ пенали, неке ствари данас једноставно не можеш да разумеш. Фудбал је једноставан спорт, али какве су то глупости? Имобиле је изашао у шетњу, осетио је поветарац и пао. Врло јасно се видело. Срећа па смо навикли, јер смо изгубили овде и финале Купа против Лација због сличног инцидента (ВАР није приметио играње руком, прим.аут). Други пенал још гори. Имобиле је гурнуо стопало испред Де Рона и спречио га да дође до лопта. То није пенал. То нису пенали“, грмео је Гасперини.

Одмах је уследио и одговор колеге са Лацијеве клупе Симонеа Инзагија.

“Дивим му се као колеги, али не могу да прихватим овакве речеи, јер су пенали били чисти. Ми смо два пута изгубили место у Лиги шампиона због судијских грешака, у спорту мораш да прихватиш те ствари, о овоме да не говоримо, јер су ситуације било врло јасне. Разочаран сам само што је рекао те ствари о Имобилеу“.

Међутим, ту се није све завршило, пошто је после утакмице Лацио као клуб стао у одбрану Имобилеа. Никако им не одговара да прва звезда екипе буде озлоглашена као фолирант.

“Ово је неприхватљив вест према играчу какав је Чиро Имобиле, који никада у каријери није прибегао симулитању. Разумљива је огорченост после изгубљене победе, али то не оправдава покушаје да се овакав резултат негира стварањем фантастичних и ексцентричих теорија“.

Уследио је наравно и одговор из Бергама.

“Шокирани смо коментарима против нашег тренера и дужни смо да интервенишемо, јер је наша критика легитимна. Наши заполсени су слободни да изразе мишљење како желе, посебно с обзиром на то да их на конференцијама за новинаре после мечева питају за исто. Нема ту фантастичних и ексцентричих теорија, само права на мишљење“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар