Rat saopštenjima i u Seriji A!

Da li je Imobile folirant ili Gasperini živi u teorijama zavere? Lacio i Atalanta udarili jedni na druge. . .

Fudbal 21.10.2019 | 08:38
Rat saopštenjima i u Seriji A!
U Srbiji je to manje-više redovna pojava, u sređenijim ligama retko ćete videti da se klubovi prepucavaju saopštenjima. Ali posle ludog derbija Lacija i Atalante u kojem su gosti na poluvremenu vodili sa 3:0 da bi na kraju Rimljani uz dva penala stigli do boda (3:3) upravo se to dogodilo. Lacio i Atalanta su na ratnoj nozi, a sve je počelo odmah posle meča na konferenciji za novinare trenera gostujućeg tima Đanpjera Gasperinija.

“Lacio je bio na konopcima, ali su ih držali u igri i dozvolili im da se usprave. TI penali, neke stvari danas jednostavno ne možeš da razumeš. Fudbal je jednostavan sport, ali kakve su to gluposti? Imobile je izašao u šetnju, osetio je povetarac i pao. Vrlo jasno se videlo. Sreća pa smo navikli, jer smo izgubili ovde i finale Kupa protiv Lacija zbog sličnog incidenta (VAR nije primetio igranje rukom, prim.aut). Drugi penal još gori. Imobile je gurnuo stopalo ispred De Rona i sprečio ga da dođe do lopta. To nije penal. To nisu penali“, grmeo je Gasperini.

Odmah je usledio i odgovor kolege sa Lacijeve klupe Simonea Inzagija.

“Divim mu se kao kolegi, ali ne mogu da prihvatim ovakve rečei, jer su penali bili čisti. Mi smo dva puta izgubili mesto u Ligi šampiona zbog sudijskih grešaka, u sportu moraš da prihvatiš te stvari, o ovome da ne govorimo, jer su situacije bilo vrlo jasne. Razočaran sam samo što je rekao te stvari o Imobileu“.

Međutim, tu se nije sve završilo, pošto je posle utakmice Lacio kao klub stao u odbranu Imobilea. Nikako im ne odgovara da prva zvezda ekipe bude ozloglašena kao folirant.

“Ovo je neprihvatljiv vest prema igraču kakav je Čiro Imobile, koji nikada u karijeri nije pribegao simulitanju. Razumljiva je ogorčenost posle izgubljene pobede, ali to ne opravdava pokušaje da se ovakav rezultat negira stvaranjem fantastičnih i ekscentričih teorija“.

Usledio je naravno i odgovor iz Bergama.

“Šokirani smo komentarima protiv našeg trenera i dužni smo da intervenišemo, jer je naša kritika legitimna. Naši zapolseni su slobodni da izraze mišljenje kako žele, posebno s obzirom na to da ih na konferencijama za novinare posle mečeva pitaju za isto. Nema tu fantastičnih i ekscentričih teorija, samo prava na mišljenje“.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar