Ово уопште није добро: Јовић одсјечен од игре Реала!

50 метара од гола! Крила га игноришу, а он лопту једино може да добије на средини терена. . .  "Јовић је више сметао него што је доприносио!" Лука Јовић поново није имао запажен утисак, те ће желети да што пре заборави меч против Мајорке.

Фудбал 20.10.2019 | 21:27
Ово уопште није добро: Јовић одсјечен од игре Реала!
Јовић је трећи пут у краткој каријери у Реал Мадриду добио прилику да буде стартер, али је опет разочарао.

Он је на терену провео 66 минута, али током њих није имао ниједну прилику ни да потенцијално угрози гол Мајорке.

Лошу игру спрског голгетера пропратили су специјализовани фудбалски портали.

"Лука Јовић често није добијао прилику од Зинедина Зидана, али је имао шансу да импресионира овим стартом. Ипак, он се мучио да оствари било какав учинак чак и када је ослабила одбрана Мајорке", наводи се на порталу "Гоал.цом".

Ни шпанска Марка није била боља у оцени повременог репрезентативца Србије, који није шутнуо ни једном на гол противника и за 66 минута само 25 пута пипнуо лопту.

"Једва да је виђен у казненом простору противника. Без лопте није довољно често тражио простор. Прошло је 63 дана откад је дебитовао за Мадриђане и и даље чека на гол, а постизању истог није било трага у овом мечу", наводи се.

Новинар Марке Хавијер Силес кратко је описао учинак фудбалера "краљевског клуба" у мечу против Мајорке, а Јовићу је посветио једну реченицу.

"Јовић је углавном је више сметао него што је доприносио и стварао".

Не иде, па не иде...

Било је јасно да је Луки Јовићу после мучних припрема током којих је добијао мало простора, услед повреда и искључења саиграча, потребан погодак којим ће вратити пољуљано самопоуздање, али за сада не може да пронађе форму из Франкфурта.

Истина, Јовић је постигао већ гол за Реал Мадрид на мечу против Осасуне, међутим због маргиналног офсајда и реакције ВАР технологије - погодак је поништен.

То је можда додатно "сломило" Јовића који је током ФИФА репрезентативне паузе, када није позван за Србију због свађе са Тумбаковићем, додатно радио на тренинзима Реал Мадрида и - мало због тога, а мало због изненадног одсуства Азара - добио поново прилику у стартној постави.

Зизу је дозволио Белгијанцу да посети супругу која се породила, тако да је дан пред меч са Мајорком морао да мења све планове, што се могло видети и по саставу.

Услед одсуства Азара, као и још Карвахала, Варана, Нача, Кроса, Модрића, Бејла и Асенсија, на терен је послао врло чудно сложену екипу, са двојицом нападача (Бензема и Јовић), тројицом офанзиваца (Иско, Родригез и Винисијус) и само једним правим задњим везним (Каземиро).

Екипа је била без баланса на две стране терена, деловало је да Иско и Родригез нису сигурни шта су њихови задаци, док је Винисијус бесомучно "солирао" и покушавао да постане херој.

Тако су у нападу потпуно игнорисани Бензема и Јовић, с тим да је српски нападач прошао много горе пошто је играо полулево, без икаквог утицаја на игру свог тима, а то најбоље показује статистика објављена после пораза од Мајорке (1:0).

За 66 минута на терену Јовић је имао свега 25 додира са лоптом, без шута ка голу Мајорке, док је интересантно и да НИЈЕДНОМ лопту није добио у казненом простору ривала, иако се ту убедљиво најбоље сналази.



По "мапи" на којој се види где је имао контакте с лоптом - види се да је то најчешће било на центру игралишта, далеко од било какве опасности...

Јасно је да ће због овога добити жестоке критике шпанске јавности која га притиска због "нула голова" ове сезоне и после 63 дана од доласка у Реал Мадрид, али је јасно да кривица није само на њему, већ на игри Реал Мадрида у којој очигледно поједини играју сами за себе.

Зинедин Зидан ће имати врло тежак задатак да то исправи пошто Реал Мадрид не делује ни близу тако опасно како се очекивало после улагања 300 милиона евра.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар