Ovo uopšte nije dobro: Jović odsječen od igre Reala!

50 metara od gola! Krila ga ignorišu, a on loptu jedino može da dobije na sredini terena. . .  "Jović je više smetao nego što je doprinosio!" Luka Jović ponovo nije imao zapažen utisak, te će želeti da što pre zaboravi meč protiv Majorke.

Fudbal 20.10.2019 | 21:27
Ovo uopšte nije dobro: Jović odsječen od igre Reala!
Jović je treći put u kratkoj karijeri u Real Madridu dobio priliku da bude starter, ali je opet razočarao.

On je na terenu proveo 66 minuta, ali tokom njih nije imao nijednu priliku ni da potencijalno ugrozi gol Majorke.

Lošu igru sprskog golgetera propratili su specijalizovani fudbalski portali.

"Luka Jović često nije dobijao priliku od Zinedina Zidana, ali je imao šansu da impresionira ovim startom. Ipak, on se mučio da ostvari bilo kakav učinak čak i kada je oslabila odbrana Majorke", navodi se na portalu "Goal.com".

Ni španska Marka nije bila bolja u oceni povremenog reprezentativca Srbije, koji nije šutnuo ni jednom na gol protivnika i za 66 minuta samo 25 puta pipnuo loptu.

"Jedva da je viđen u kaznenom prostoru protivnika. Bez lopte nije dovoljno često tražio prostor. Prošlo je 63 dana otkad je debitovao za Madriđane i i dalje čeka na gol, a postizanju istog nije bilo traga u ovom meču", navodi se.

Novinar Marke Havijer Siles kratko je opisao učinak fudbalera "kraljevskog kluba" u meču protiv Majorke, a Joviću je posvetio jednu rečenicu.

"Jović je uglavnom je više smetao nego što je doprinosio i stvarao".

Ne ide, pa ne ide...

Bilo je jasno da je Luki Joviću posle mučnih priprema tokom kojih je dobijao malo prostora, usled povreda i isključenja saigrača, potreban pogodak kojim će vratiti poljuljano samopouzdanje, ali za sada ne može da pronađe formu iz Frankfurta.

Istina, Jović je postigao već gol za Real Madrid na meču protiv Osasune, međutim zbog marginalnog ofsajda i reakcije VAR tehnologije - pogodak je poništen.

To je možda dodatno "slomilo" Jovića koji je tokom FIFA reprezentativne pauze, kada nije pozvan za Srbiju zbog svađe sa Tumbakovićem, dodatno radio na treninzima Real Madrida i - malo zbog toga, a malo zbog iznenadnog odsustva Azara - dobio ponovo priliku u startnoj postavi.

Zizu je dozvolio Belgijancu da poseti suprugu koja se porodila, tako da je dan pred meč sa Majorkom morao da menja sve planove, što se moglo videti i po sastavu.

Usled odsustva Azara, kao i još Karvahala, Varana, Nača, Krosa, Modrića, Bejla i Asensija, na teren je poslao vrlo čudno složenu ekipu, sa dvojicom napadača (Benzema i Jović), trojicom ofanzivaca (Isko, Rodrigez i Vinisijus) i samo jednim pravim zadnjim veznim (Kazemiro).

Ekipa je bila bez balansa na dve strane terena, delovalo je da Isko i Rodrigez nisu sigurni šta su njihovi zadaci, dok je Vinisijus besomučno "solirao" i pokušavao da postane heroj.

Tako su u napadu potpuno ignorisani Benzema i Jović, s tim da je srpski napadač prošao mnogo gore pošto je igrao polulevo, bez ikakvog uticaja na igru svog tima, a to najbolje pokazuje statistika objavljena posle poraza od Majorke (1:0).

Za 66 minuta na terenu Jović je imao svega 25 dodira sa loptom, bez šuta ka golu Majorke, dok je interesantno i da NIJEDNOM loptu nije dobio u kaznenom prostoru rivala, iako se tu ubedljivo najbolje snalazi.



Po "mapi" na kojoj se vidi gde je imao kontakte s loptom - vidi se da je to najčešće bilo na centru igrališta, daleko od bilo kakve opasnosti...

Jasno je da će zbog ovoga dobiti žestoke kritike španske javnosti koja ga pritiska zbog "nula golova" ove sezone i posle 63 dana od dolaska u Real Madrid, ali je jasno da krivica nije samo na njemu, već na igri Real Madrida u kojoj očigledno pojedini igraju sami za sebe.

Zinedin Zidan će imati vrlo težak zadatak da to ispravi pošto Real Madrid ne deluje ni blizu tako opasno kako se očekivalo posle ulaganja 300 miliona evra.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar