ШПА: Мајорка шокирала Реал, Јовић замијењен!

У Примери више нема непоражених! Барселона је захваљујући првом поразу најљућег ривала преузела челну позицију, али због политичких немира неће имати прилику да је потврди у "Ел Класику".  Реал - ћорак, Лука - ћорак и први шамар Зидану у Примери! Мајорка изненадила Краљевски клуб - 1:0.

Фудбал 19.10.2019 | 23:18
ШПА: Мајорка шокирала Реал, Јовић замијењен!
Ни из осмог покушаја Лука Јовић није успео да стигне до првенца у дресу Реала. Скупоцени нападач Краљевског клуба суочава се са озбиљном голгетерском кризом, а ако је на неким претходним утакмицама и улазио у прилике и имао шансе, вечерас је потпуно подбацио. Није имао ни шут на гол ривала. Уклопио се доскорашњи нападач Ајнтрахта у комплетно сивило Мадриђана и Зинедина Зидана који су осетили горак укус премијерног пораза у Примери ове сезоне.

Мајорка, коју су сви отписивали после стартних шест утакмица, дефинитивно се подигла током минуле репрезнетативне паузе, а нови тријумф над једним од највећих клубова на свету од 1:0 само ће још више ће улити самопоуздање изабраницима Висентеа Морена који су успели оно што неки пре њих, богатији и снажнији нису.

Погодак одлуке постигао је Лаго Жуниор у седмом минуту после сјајног соло-продора. Нападач из Обале Слоноваче је мајсторски ушао са левог крила и пласирао лопту поред дугачког Куртое тако даје Белгијанац само види не и дотакне. За ерупцију одушевљења на Балерима где се вечерас славила и свадба чувеног тенисера Рафе Надала.

Познат као фан оба клуба Шпанац није био на утакмици да види како мали побеђује великана, али ће свакако бити задовољан када сутра ујутру мамуран буде отворио новине. Читаће хвалоспеве локалних медија о фудбалерима који су зауставили скупоцене асове Бензему, Иска и Хамеса, који су укочили и Винисијуса Жуниора и од чопора гладних лавова Мадриђана направили праве мале маце.

Стварно је мало показао Реал вечерас, неколико покушаја са дистанце и то је било све од опасности по гол Мајорке. Ретко су улазили у шансе гостујући играчи, нападачи су били потпуно одсечени, а када је Алваро Одризола у 74. минуту искључен због другог жутог картона било је јасно да бодови сигурно остају на Мајорки.

Пробао је Зидан све у финишу, уместо Јовића, Иска и Винисијуса послао на терен Валвердеа, Родгира и Браима Дијаза. Узалуд... 

Екипа Мајорке прва је ове сезоне у шпанском првенству успела да савлада Реал Мадрид!

Досадашњи лидер пао је на Балеарима захваљујући голу Лага Јуниора већ у седмом минуту - 1:0 (1:0).

Нападач из Обале Слоноваче је са петнаестак метара искоса "пронашао" даљи угао и оставио Тиба Куртоу без шанси да одбрани.

Барселона, која је раније у суботу тријумфовала у Еибару, преузела је прво место са бодом предности од "краљевића".

Два велика ривала требало је да се наредног викенда састану на "Ноу Кампу", али је дерби одложен за 18. децембар због политичких протеста и сукоба на улицама највећег каталонског града.

Реал је у суботу увече приказао бледу партију, што после две недеље паузе и одсуства великог броја играча због обавеза у националним тимовима није ни претерано изненађење. Најбоље шансе за изједначење пропустили су Винисијус Жуниор, ударцем са 16 метара крај стативе и Карим Бензема, када је погодио пречку.

Лука Јовић био је у почетној постави, али је остављен без употребљивих лопти и поново ничим није подсетио на центарфора који је прошле сезоне у дресу Ајнтрахта немилице тресао мреже.

У 66. минуту је уступио место Уругвајцу Валвердеу, отишавши на клупу заједно са Иском.

Четири минута касније, Реал је због другог жутог картона Одриозоле остао са десеторицом на терену и тиме су његова настојања да дође барем до бода постала још безнадежнија.

РЕЗУЛТАТИ 9. КОЛА:

Еибар - Барселона 0:3 (0:1)
/Гризман 13, Меси 58, Суарез 67/

Атлетико - Валенсија 1:1 (1:0)
/Коста 36п - Парехо 82/

Хетафе - Леганес 2:0 (0:0)
/Анхел 64, 84/

Мајорка - Реал Мадрид 1:0 (1:0)
/Лаго 7/

недеља:

Алавес - Селта 12.00
Реал Сосиједад - Бетис 14.00
Еспањол - Виљареал 16.00
Билбао - Ваљадолид 18.30
Севиља - Леванте 21.00

одиграно у петак:

Гранада - Осасуна 1:0 (1:0)
/Дуарте 38/

ТАБЕЛА: Барселона 19, Реал 18, Гранада 17, Атлетико М. 16, Сосиједад (-1) 13, Хетафе 13, Валенсија 13, Севиља (-1) 13, Атлетик Б. (-1) 12, Виљареал (-1) 11, Леванте (-1) 11, Осасуна 11, Ваљадолид (-1) 10, Мајорка 10, Еибар 9, Селта (-1) 9, Бетис (-1) 9, Алавес (-1) 8, Еспањол (-1) 5, Леганес 2.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар