ŠPA: Majorka šokirala Real, Jović zamijenjen!

U Primeri više nema neporaženih! Barselona je zahvaljujući prvom porazu najljućeg rivala preuzela čelnu poziciju, ali zbog političkih nemira neće imati priliku da je potvrdi u "El Klasiku".  Real - ćorak, Luka - ćorak i prvi šamar Zidanu u Primeri! Majorka iznenadila Kraljevski klub - 1:0.

Fudbal 19.10.2019 | 23:18
ŠPA: Majorka šokirala Real, Jović zamijenjen!
Ni iz osmog pokušaja Luka Jović nije uspeo da stigne do prvenca u dresu Reala. Skupoceni napadač Kraljevskog kluba suočava se sa ozbiljnom golgeterskom krizom, a ako je na nekim prethodnim utakmicama i ulazio u prilike i imao šanse, večeras je potpuno podbacio. Nije imao ni šut na gol rivala. Uklopio se doskorašnji napadač Ajntrahta u kompletno sivilo Madriđana i Zinedina Zidana koji su osetili gorak ukus premijernog poraza u Primeri ove sezone.

Majorka, koju su svi otpisivali posle startnih šest utakmica, definitivno se podigla tokom minule repreznetativne pauze, a novi trijumf nad jednim od najvećih klubova na svetu od 1:0 samo će još više će uliti samopouzdanje izabranicima Visentea Morena koji su uspeli ono što neki pre njih, bogatiji i snažniji nisu.

Pogodak odluke postigao je Lago Žunior u sedmom minutu posle sjajnog solo-prodora. Napadač iz Obale Slonovače je majstorski ušao sa levog krila i plasirao loptu pored dugačkog Kurtoe tako daje Belgijanac samo vidi ne i dotakne. Za erupciju oduševljenja na Balerima gde se večeras slavila i svadba čuvenog tenisera Rafe Nadala.

Poznat kao fan oba kluba Španac nije bio na utakmici da vidi kako mali pobeđuje velikana, ali će svakako biti zadovoljan kada sutra ujutru mamuran bude otvorio novine. Čitaće hvalospeve lokalnih medija o fudbalerima koji su zaustavili skupocene asove Benzemu, Iska i Hamesa, koji su ukočili i Vinisijusa Žuniora i od čopora gladnih lavova Madriđana napravili prave male mace.

Stvarno je malo pokazao Real večeras, nekoliko pokušaja sa distance i to je bilo sve od opasnosti po gol Majorke. Retko su ulazili u šanse gostujući igrači, napadači su bili potpuno odsečeni, a kada je Alvaro Odrizola u 74. minutu isključen zbog drugog žutog kartona bilo je jasno da bodovi sigurno ostaju na Majorki.

Probao je Zidan sve u finišu, umesto Jovića, Iska i Vinisijusa poslao na teren Valverdea, Rodgira i Braima Dijaza. Uzalud... 

Ekipa Majorke prva je ove sezone u španskom prvenstvu uspela da savlada Real Madrid!

Dosadašnji lider pao je na Balearima zahvaljujući golu Laga Juniora već u sedmom minutu - 1:0 (1:0).

Napadač iz Obale Slonovače je sa petnaestak metara iskosa "pronašao" dalji ugao i ostavio Tiba Kurtou bez šansi da odbrani.

Barselona, koja je ranije u subotu trijumfovala u Eibaru, preuzela je prvo mesto sa bodom prednosti od "kraljevića".

Dva velika rivala trebalo je da se narednog vikenda sastanu na "Nou Kampu", ali je derbi odložen za 18. decembar zbog političkih protesta i sukoba na ulicama najvećeg katalonskog grada.

Real je u subotu uveče prikazao bledu partiju, što posle dve nedelje pauze i odsustva velikog broja igrača zbog obaveza u nacionalnim timovima nije ni preterano iznenađenje. Najbolje šanse za izjednačenje propustili su Vinisijus Žunior, udarcem sa 16 metara kraj stative i Karim Benzema, kada je pogodio prečku.

Luka Jović bio je u početnoj postavi, ali je ostavljen bez upotrebljivih lopti i ponovo ničim nije podsetio na centarfora koji je prošle sezone u dresu Ajntrahta nemilice tresao mreže.

U 66. minutu je ustupio mesto Urugvajcu Valverdeu, otišavši na klupu zajedno sa Iskom.

Četiri minuta kasnije, Real je zbog drugog žutog kartona Odriozole ostao sa desetoricom na terenu i time su njegova nastojanja da dođe barem do boda postala još beznadežnija.

REZULTATI 9. KOLA:

Eibar - Barselona 0:3 (0:1)
/Grizman 13, Mesi 58, Suarez 67/

Atletiko - Valensija 1:1 (1:0)
/Kosta 36p - Pareho 82/

Hetafe - Leganes 2:0 (0:0)
/Anhel 64, 84/

Majorka - Real Madrid 1:0 (1:0)
/Lago 7/

nedelja:

Alaves - Selta 12.00
Real Sosijedad - Betis 14.00
Espanjol - Viljareal 16.00
Bilbao - Valjadolid 18.30
Sevilja - Levante 21.00

odigrano u petak:

Granada - Osasuna 1:0 (1:0)
/Duarte 38/

TABELA: Barselona 19, Real 18, Granada 17, Atletiko M. 16, Sosijedad (-1) 13, Hetafe 13, Valensija 13, Sevilja (-1) 13, Atletik B. (-1) 12, Viljareal (-1) 11, Levante (-1) 11, Osasuna 11, Valjadolid (-1) 10, Majorka 10, Eibar 9, Selta (-1) 9, Betis (-1) 9, Alaves (-1) 8, Espanjol (-1) 5, Leganes 2.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar