АБА: Игокеа пала послије два продужетка!

Лудо у Лакташима! "Змајчеки" на врху уз ФМП! Цедевита Олимпија остала је непоражена у АБА лиги 2019/20, док су се "игоси" придружили Цибони и Задру на дну табеле.  

Кошарка 19.10.2019 | 23:11
АБА: Игокеа пала послије два продужетка!
Луд меч у Лакташима - Цедевита добила Игокеу после два продужетка! Домаћи тим је пропустио вечерас велику шансу - 90:95.

Екипа Игокее ни после трећег кола АБА лиге не зна за победу, а Цедевита Олимпија за пораз!

Љубљанчани су у Лакташима два пута имали бодове у џепу, али је Кинан Еванс тројкама обезбедио први, па други продужетак.

И у завршном сегменту утакмице је Игокеа надокнадила шест поена заостатка, изједначивши на 88:88, међутим, гости су тројком Еде Мурића и соло продором Рајана Боутрајта направили серију 5:0.

Њихову победу потом је слободним бацањима "оверио" Филип Крушлин.

Игокеа - Цедевита Олимпија 90:95 (27:15, 13:24, 14:13, 17:19, 9:9, 10:15)!

Након вођства домаћих од 12 поена, колико су имали на крају прве четвртине, "змајчеки" су током друге деонице потпуно успоставили равнотежу, а потом ни једни ни други нису успели да стекну осетнију предност. Била је то класична кошаркашка "клацкалица", са највише три(!) поена разлике за једне или друге.

Више од две трећине од укупног броја поена Цедевита Олимпије постигао је трио бекова - Јака Блажич 30, Рајан Боутрајт 20, Коди Милер-Мекинтајер 16.

У редовима "игоса" је Еванс имао 20 поена и шест асистенција, Марко Томас и Рашад Вон убацили су по 16 поена, а Сава Лешић и Ваидас Кариниаускас по 11.

Тим Славена Римца тако ће идуће суботе дочекати Партизан као један од лидера АБА лиге, док Игокеи предстоји гостовање у Железнику, где ће ФМП свакако гледати да продужи свој позитиван низ.

Какав меч, какав шоу у Лакташима. Игокеа је угостила Цедевиту и на крају је то испала права кошаркашка посластица. Утакмица је имала много успона и падова, било је то попут ролеркостера, виђена су два продужетка и оба пута је својим тројкама Еванс вратио Игокеу из мртвих. Ипак, Цедевита је на крају изашла као победник и задржала ореол непобедивости - 90:95 (71:71).

Неколико пута се Игокеа враћала из мртвих, али на крају није успела. Цедевита је ипак изашла неокрњена из Лакташа. Фантастичан дуел на ком је Јака Блажич укупно дао 30 поена. Рајан Боутрајт је додао 20, Коди Милер Мекинтајер 16, а Марко Симоновић девет. Код Игокее Еванс је убацио 20, а Вон и Томас по 16.

Када је Партизан у првом колу играо тесан меч у Лакташима многи су рекли "неће овде никоме бити лако" и то се испоставило као тачно за Цедевиту. 

Гледали смо тесан меч све времее, а право узбуђење на овом мечу уследило је у последња три минута регуларног дела, при резултату 62:62. Игокеа је имала мању предност, Цедевита је стигла. Боутрајт је повезао пет поена, Игокеа је потом имала лоше изборе у нападу.  Коди Милер Мекинтајер је дао тројку на 29 секунди пре краја за Цедевиту, потом се ушло у пенал завршницу, а Кинан Еванс је дао тројки за изједначење на 10 секунди пре краја утакмице. Боутрајт је имао последњи напад у регуларном делу, али није погодио двојку. Тако се отишло у продужетак.

Игокеа је поенима Вона стигла до предности у продужетку од 75:71, ипак Мекинтајер је појачао, а Змајеви су прво стигли до изједначења, а потом и повели. Лешић је изједначио на 77:77, а онда је Боутрајт фаулиран при шуту за три поена, међутим после читаве збрке Еванс је поново дао тројку за изједначење и други продужетак!

Тамо је Симоновић дао тројку, потом је и Блажич погодио, Игокеа се са тројом Вона потпуно вратила у меч, а Мурић поново довео Цедевиту у предност тројком на минут до краја. Имала је Игокеа поново шансу да се врати, али овога пута није успела.

Цедевита се враћа кући с победом од 95:90.

РЕЗУЛТАТИ 3. КОЛА:

Морнар - Партизан 65:76

Игокеа - Цедевита Олимпија 90:95 (80:80, 71:71)

одиграно у петак:

Цибона - ФМП 63:81
Мега - Задар 98:79

недеља:

Крка - Црвена звезда 18.00
Будућност - Приморска 20.00.

ТАБЕЛА: ФМП 3-0, Цедевита Олимпија 3-0, Будућност 2-0, Партизан 2-1, Морнар 2-1, Звезда 1-1, Крка 1-1, Приморска 1-1, Мега 1-2, Игокеа 0-3, Цибона 0-3, Задар 0-3.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар