ABA: Igokea pala poslije dva produžetka!

Ludo u Laktašima! "Zmajčeki" na vrhu uz FMP! Cedevita Olimpija ostala je neporažena u ABA ligi 2019/20, dok su se "igosi" pridružili Ciboni i Zadru na dnu tabele.  

Košarka 19.10.2019 | 23:11
ABA: Igokea pala poslije dva produžetka!
Lud meč u Laktašima - Cedevita dobila Igokeu posle dva produžetka! Domaći tim je propustio večeras veliku šansu - 90:95.

Ekipa Igokee ni posle trećeg kola ABA lige ne zna za pobedu, a Cedevita Olimpija za poraz!

Ljubljančani su u Laktašima dva puta imali bodove u džepu, ali je Kinan Evans trojkama obezbedio prvi, pa drugi produžetak.

I u završnom segmentu utakmice je Igokea nadoknadila šest poena zaostatka, izjednačivši na 88:88, međutim, gosti su trojkom Ede Murića i solo prodorom Rajana Boutrajta napravili seriju 5:0.

Njihovu pobedu potom je slobodnim bacanjima "overio" Filip Krušlin.

Igokea - Cedevita Olimpija 90:95 (27:15, 13:24, 14:13, 17:19, 9:9, 10:15)!

Nakon vođstva domaćih od 12 poena, koliko su imali na kraju prve četvrtine, "zmajčeki" su tokom druge deonice potpuno uspostavili ravnotežu, a potom ni jedni ni drugi nisu uspeli da steknu osetniju prednost. Bila je to klasična košarkaška "klackalica", sa najviše tri(!) poena razlike za jedne ili druge.

Više od dve trećine od ukupnog broja poena Cedevita Olimpije postigao je trio bekova - Jaka Blažič 30, Rajan Boutrajt 20, Kodi Miler-Mekintajer 16.

U redovima "igosa" je Evans imao 20 poena i šest asistencija, Marko Tomas i Rašad Von ubacili su po 16 poena, a Sava Lešić i Vaidas Kariniauskas po 11.

Tim Slavena Rimca tako će iduće subote dočekati Partizan kao jedan od lidera ABA lige, dok Igokei predstoji gostovanje u Železniku, gde će FMP svakako gledati da produži svoj pozitivan niz.

Kakav meč, kakav šou u Laktašima. Igokea je ugostila Cedevitu i na kraju je to ispala prava košarkaška poslastica. Utakmica je imala mnogo uspona i padova, bilo je to poput rolerkostera, viđena su dva produžetka i oba puta je svojim trojkama Evans vratio Igokeu iz mrtvih. Ipak, Cedevita je na kraju izašla kao pobednik i zadržala oreol nepobedivosti - 90:95 (71:71).

Nekoliko puta se Igokea vraćala iz mrtvih, ali na kraju nije uspela. Cedevita je ipak izašla neokrnjena iz Laktaša. Fantastičan duel na kom je Jaka Blažič ukupno dao 30 poena. Rajan Boutrajt je dodao 20, Kodi Miler Mekintajer 16, a Marko Simonović devet. Kod Igokee Evans je ubacio 20, a Von i Tomas po 16.

Kada je Partizan u prvom kolu igrao tesan meč u Laktašima mnogi su rekli "neće ovde nikome biti lako" i to se ispostavilo kao tačno za Cedevitu. 

Gledali smo tesan meč sve vremee, a pravo uzbuđenje na ovom meču usledilo je u poslednja tri minuta regularnog dela, pri rezultatu 62:62. Igokea je imala manju prednost, Cedevita je stigla. Boutrajt je povezao pet poena, Igokea je potom imala loše izbore u napadu.  Kodi Miler Mekintajer je dao trojku na 29 sekundi pre kraja za Cedevitu, potom se ušlo u penal završnicu, a Kinan Evans je dao trojki za izjednačenje na 10 sekundi pre kraja utakmice. Boutrajt je imao poslednji napad u regularnom delu, ali nije pogodio dvojku. Tako se otišlo u produžetak.

Igokea je poenima Vona stigla do prednosti u produžetku od 75:71, ipak Mekintajer je pojačao, a Zmajevi su prvo stigli do izjednačenja, a potom i poveli. Lešić je izjednačio na 77:77, a onda je Boutrajt fauliran pri šutu za tri poena, međutim posle čitave zbrke Evans je ponovo dao trojku za izjednačenje i drugi produžetak!

Tamo je Simonović dao trojku, potom je i Blažič pogodio, Igokea se sa trojom Vona potpuno vratila u meč, a Murić ponovo doveo Cedevitu u prednost trojkom na minut do kraja. Imala je Igokea ponovo šansu da se vrati, ali ovoga puta nije uspela.

Cedevita se vraća kući s pobedom od 95:90.

REZULTATI 3. KOLA:

Mornar - Partizan 65:76

Igokea - Cedevita Olimpija 90:95 (80:80, 71:71)

odigrano u petak:

Cibona - FMP 63:81
Mega - Zadar 98:79

nedelja:

Krka - Crvena zvezda 18.00
Budućnost - Primorska 20.00.

TABELA: FMP 3-0, Cedevita Olimpija 3-0, Budućnost 2-0, Partizan 2-1, Mornar 2-1, Zvezda 1-1, Krka 1-1, Primorska 1-1, Mega 1-2, Igokea 0-3, Cibona 0-3, Zadar 0-3.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar