ФРА: Рајковић 7/10, Лион шампион киксева!

Сјајни голман Ремса уписао још један меч без примљеног гола.  Олимпик Лион киксева шампион! Још једно коло и још једно разочарање за фанове славног клуба. . .

Фудбал 19.10.2019 | 22:30
ФРА: Рајковић 7/10, Лион шампион киксева!
Још једно коло и још један "клин шит", што би рекли Англосаксонци, за Предрага Рајковића. Његов Ремс наставља са сјајним партијама и на крилима српског репрезнетативца бележи добре резултате у Лиги 1.

Монпеље вечерас није нашао кључ за браву коју је закључао сјајни 23-годишњи Неготинац. Истина, нису се гости ни претргли у покушајима да га савладају, пошто је Ремс имао већу иницијативу и бројне шансе да убедљивије савлада ривала. На крају само минималан тријумф за Ремс поготком Абделамида у другом минуту, а оно по чему ће се памтити овај сусрет је податак да је Рајковић уписао седму утакмицу у лиги без примљеног гола у претходних десет кола.

Овом победом Ремс се пробио до солидног трећег места, па почиње да сања и сан звани Лига шампиона. Како играју, имају то право. Потпуно. 

На другој страни у редовима Монпељеа Михаило Ристић је преседео читав меч на клупи за резерве, док је Петар Шкулетић ушао у игру у 77. минуту, али није успео да унесе никакав преокрет.

Ремс је искористио и пораз Анжеа код куће од Бреста да га претекне на трећем месту, а лепа вест за Пари Сен Жермен је кикс још једног пратиоца, екипе Нанта која је поражена као гост у Мецу са 1:0 поготком у самом финишу утакмице.

Није ово никако било вече фаворита у Француској, а о томе сведочи и пораз учесника Лиге шампиона Лила у Тулузу од 2:1. Иако су гости у самом финишу стигли до утешног поготка треба рећи да је домаћи тим промашио пенал код резултата од 2:0, али му се то на крају није осветило. Шок терапија и долазак новог тренера Кумбареа исплатили су се Тулузу који лакше дише.

Олимпик Лион киксева шампион! Још једно коло и још једно разочарање за фанове славног клуба...

Тренер је нови - Руди Гарсија, али навике Лиона старе - просипање бодова.

Ни тренерска рокада на клупи није помогла скупоценом тиму Жана Мишела Оле да исплови из немирне луке пошто је Дижон успео да однесе бод са Олимпик Парка после занимљивих 90 минута (0:0). Није било погодака, али је било чак шест изгледних прилика за домаћине које су протраћили Корне, Муса Дембеле, Ауар, Жеф Аделејд...

Покушавали су, шутирали, али лопта баш није хтела у гол гостујућег чувара мреже. На другој страни и Дижон се осмелио у неколико наврата, по једну добру прилику пропустили су у првом и у другом полувремену фудбалери гостујућег тима, а жалиће највише за покушајем нападача Жулија Тавареша који је у 76. минуту из добре позиције пребацио читав гол.

Играо је Лион добро предвођен новим тренером, Гарсија је на дебију показао да га занима офанзивни фудбал и доминација па је извео јак састав у формацији 4-3-3 који није имао среће да његов тренерски деби обележи тријумфом.

Лион је већ осам утакмица без победе у првенству па нема дилеме да је дефинитвно постао шампион киксева у Француској.  

ЛИГА 1 - 10. коло

Петак

Ница - Пари Сен Жермен 1:4 (0:2)
/Ганаго 67 - Ди Марија 15, 21, Мбапе 88, Икарди 90/

Субота

Лион - Дижон 0:0

Анже - Брест 0:1 (0:0)
/Кардона 67/ 

Ним - Амијен 1:1 (1:0)
/Мартинез 41 - Калабрези 90+4/ 

Ремс - Монпеље 1:0 (1:0)
/Абделамид 2/

Тулуз - Лил 2:1 (0:0)
/Саного 58, Градел 66. пенал - Фонте 90+3/ 

Мец - Нант 1:0 (0:0)
/Дијало 86/



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар