FRA: Rajković 7/10, Lion šampion kikseva!

Sjajni golman Remsa upisao još jedan meč bez primljenog gola.  Olimpik Lion kikseva šampion! Još jedno kolo i još jedno razočaranje za fanove slavnog kluba. . .

Fudbal 19.10.2019 | 22:30
FRA: Rajković 7/10, Lion šampion kikseva!
Još jedno kolo i još jedan "klin šit", što bi rekli Anglosaksonci, za Predraga Rajkovića. Njegov Rems nastavlja sa sjajnim partijama i na krilima srpskog repreznetativca beleži dobre rezultate u Ligi 1.

Monpelje večeras nije našao ključ za bravu koju je zaključao sjajni 23-godišnji Negotinac. Istina, nisu se gosti ni pretrgli u pokušajima da ga savladaju, pošto je Rems imao veću inicijativu i brojne šanse da ubedljivije savlada rivala. Na kraju samo minimalan trijumf za Rems pogotkom Abdelamida u drugom minutu, a ono po čemu će se pamtiti ovaj susret je podatak da je Rajković upisao sedmu utakmicu u ligi bez primljenog gola u prethodnih deset kola.

Ovom pobedom Rems se probio do solidnog trećeg mesta, pa počinje da sanja i san zvani Liga šampiona. Kako igraju, imaju to pravo. Potpuno. 

Na drugoj strani u redovima Monpeljea Mihailo Ristić je presedeo čitav meč na klupi za rezerve, dok je Petar Škuletić ušao u igru u 77. minutu, ali nije uspeo da unese nikakav preokret.

Rems je iskoristio i poraz Anžea kod kuće od Bresta da ga pretekne na trećem mestu, a lepa vest za Pari Sen Žermen je kiks još jednog pratioca, ekipe Nanta koja je poražena kao gost u Mecu sa 1:0 pogotkom u samom finišu utakmice.

Nije ovo nikako bilo veče favorita u Francuskoj, a o tome svedoči i poraz učesnika Lige šampiona Lila u Tuluzu od 2:1. Iako su gosti u samom finišu stigli do utešnog pogotka treba reći da je domaći tim promašio penal kod rezultata od 2:0, ali mu se to na kraju nije osvetilo. Šok terapija i dolazak novog trenera Kumbarea isplatili su se Tuluzu koji lakše diše.

Olimpik Lion kikseva šampion! Još jedno kolo i još jedno razočaranje za fanove slavnog kluba...

Trener je novi - Rudi Garsija, ali navike Liona stare - prosipanje bodova.

Ni trenerska rokada na klupi nije pomogla skupocenom timu Žana Mišela Ole da isplovi iz nemirne luke pošto je Dižon uspeo da odnese bod sa Olimpik Parka posle zanimljivih 90 minuta (0:0). Nije bilo pogodaka, ali je bilo čak šest izglednih prilika za domaćine koje su protraćili Korne, Musa Dembele, Auar, Žef Adelejd...

Pokušavali su, šutirali, ali lopta baš nije htela u gol gostujućeg čuvara mreže. Na drugoj strani i Dižon se osmelio u nekoliko navrata, po jednu dobru priliku propustili su u prvom i u drugom poluvremenu fudbaleri gostujućeg tima, a žaliće najviše za pokušajem napadača Žulija Tavareša koji je u 76. minutu iz dobre pozicije prebacio čitav gol.

Igrao je Lion dobro predvođen novim trenerom, Garsija je na debiju pokazao da ga zanima ofanzivni fudbal i dominacija pa je izveo jak sastav u formaciji 4-3-3 koji nije imao sreće da njegov trenerski debi obeleži trijumfom.

Lion je već osam utakmica bez pobede u prvenstvu pa nema dileme da je definitvno postao šampion kikseva u Francuskoj.  

LIGA 1 - 10. kolo

Petak

Nica - Pari Sen Žermen 1:4 (0:2)
/Ganago 67 - Di Marija 15, 21, Mbape 88, Ikardi 90/

Subota

Lion - Dižon 0:0

Anže - Brest 0:1 (0:0)
/Kardona 67/ 

Nim - Amijen 1:1 (1:0)
/Martinez 41 - Kalabrezi 90+4/ 

Rems - Monpelje 1:0 (1:0)
/Abdelamid 2/

Tuluz - Lil 2:1 (0:0)
/Sanogo 58, Gradel 66. penal - Fonte 90+3/ 

Mec - Nant 1:0 (0:0)
/Dijalo 86/



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar