Радост међу демонстрантима у Великој Британији

Демонстранти окупљени испред парламента како би протестовали због изласка ВБ из Европске Уније са усхићењем су дочекали вијест да је парламент одложио гласање.

Свијет 19.10.2019 | 21:32
Радост међу демонстрантима у Великој Британији
Како је пренио АП, демонстранти од којих су многи носили заставе Европске уније са радошћу су дочекали вијести послије гласања у парламенту.

"Фантастичне вијести", рекао је Асошијејтед пресу један од демонстраната који је у Лондон допутовао из Бристола како би изразио противљење одласку Британије и ЕУ.

Десетине хиљада грађана изашле су данас на улице Лондона захтевајући нови референдум о изласку Велике Британије из Европске уније, док се у парламенту водила дебата о споразуму који је премијер Борис Џонсон постигао са Бриселом о Брегзиту.

Како је раније јавио Ројтерс, демонстранти су се окупили у Парк лејну одакле су, носећи заставе ЕУ, кренули кроз центар града ка парламенту.

Многи су носили транспаренте с порукама у којима се, између осталог, Брегзит упоређује са избором председника САД Доналда Трампа, неки су били обучени у разне костиме, од којих једна група као воће и поврће, а неки су носили лутке исмевајући политичаре, пре свега премијера Бориса Џонсона.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар