Radost među demonstrantima u Velikoj Britaniji

Demonstranti okupljeni ispred parlamenta kako bi protestovali zbog izlaska VB iz Evropske Unije sa ushićenjem su dočekali vijest da je parlament odložio glasanje.

Svijet 19.10.2019 | 21:32
Radost među demonstrantima u Velikoj Britaniji
Kako je prenio AP, demonstranti od kojih su mnogi nosili zastave Evropske unije sa radošću su dočekali vijesti poslije glasanja u parlamentu.

"Fantastične vijesti", rekao je Asošijejted presu jedan od demonstranata koji je u London doputovao iz Bristola kako bi izrazio protivljenje odlasku Britanije i EU.

Desetine hiljada građana izašle su danas na ulice Londona zahtevajući novi referendum o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije, dok se u parlamentu vodila debata o sporazumu koji je premijer Boris Džonson postigao sa Briselom o Bregzitu.

Kako je ranije javio Rojters, demonstranti su se okupili u Park lejnu odakle su, noseći zastave EU, krenuli kroz centar grada ka parlamentu.

Mnogi su nosili transparente s porukama u kojima se, između ostalog, Bregzit upoređuje sa izborom predsednika SAD Donalda Trampa, neki su bili obučeni u razne kostime, od kojih jedna grupa kao voće i povrće, a neki su nosili lutke ismevajući političare, pre svega premijera Borisa Džonsona.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar