ШПА: Реми Атлетика и Валенсије, Феликс се повриједио!

Фудбалери Атлетико Мадрида и Валенсије играли су нерешено 1:1, у деветом колу Примере.  Дани Парехо умало поцепао мрежу на "Ванди"! Валенсија сјајним голом из "слободњака" до бода у Мадриду.  Дани Парехо активирао бомбу са 24 метра! Атлетико најпре закинут за пенал, потом повео са 11 метара, али на крају узео само бод – 1:1.

Фудбал 19.10.2019 | 20:28
ШПА: Реми Атлетика и Валенсије, Феликс се повриједио!
На стадиону "Ванда Метрополитано", Атлетико је покушао да поправи ефикасност, пошто на четири у последњих пет лигашких мечева нисје затресао мрежу.

Тим Дијега Симеонеа стигао је до предности и то у првом полувремену, а стрелац је у 36. минуту био Дијего Коста и то из једанаестерца.

Проблем је што после тога играчи домаћег тима нису успели да постигну гол, па је Валенсија у 82. минуту после сјајно изведеног слободног ударца од стране Данија Пареха стигла до изјадначења и бода.

Оно што ће такође бити проблем за Атлетико је и повреда нападача Жоаоа Феликса после дуела са Парехом у 80. минуту. Летошње појачање Мадриђана из Бенфике није издржао болове, морао је да изађе из игре, па је домаћин до краја сусрета играо са десеторицом јер је Симеоне претходно извршио све три измене.

После овог сусрета Атлетико је четврти на табели шпанског првенства са 16 бодова, док Валенсија има три мање и заузима шесто место.

Јан Облак је један од најбољих голмана света тренутно, показао је то Словенац и ове суботе против Валенсије, али у 82. минуту није могао боље да реагује.

Дани Парехо је из слободног ударца са 25 метара послао "пројектил" ка голу Атлетико Мадрида и умало поцепао мрежу...

Био је то погодак за 1:1, после ког су гости преузели иницијативу, али нису успели до потпуног преокрета,

"Јорганџије" су бољу игру у првом делу крунисале поготком Дијега Косте из пенала у 36. минуту. Дискутабилно је да ли је Денис Черишев играо руком - бранећи се да га лопта не погоди у лице - у казненом простору или ван, али чини се да је одлука судије Веге била компензација за претходно недосуђен фаул над Жоаом Феликсом већ у четвртом минуту.

Овим бодом сигурно ће бити задовољнији гости, који су уписали пету утакмицу без пораза у Примери, него домаћини који су пропустили прилику да се изједначе са водећим Реалом макар до вечерас, када градски ривал игра против Мајорке у гостима (21.00).

Био је осми март 2015. На „Висенте Калдерону“ је гостовала Валенсија. И извукла бод (1:1). Отад је четири пута долазила на ноге Атлетику и редовно погнуте главе напуштала његов стадион. Све до данас, пошто је на велелепном „Ванда Метрополитано“ опет ускратила тим Дијега Симеона за два поена и захваљујући мајсоторији капитена Данија Пареха на Местаљу носи реми охрабрења – 1:1.

Деловало је да Јорганџије хитају ка нова три бода на крилима нападачког тандема Алваро Мората – Дијего Коста. Први пут у овој сезони на свом терену упарио је их Чоло и одмах је резултирало голом. Додуше, чекало се пола сата, али то су типичне утакмице аргентинског стручњака у коме пре или касније концентрација ривалу попусти. Могао је Атлетико да поведе већ после четири минута да је судија Вера старт Габријела Паулисте над Жоаом Феликсом окарактерисао једанаестерцем. Фаул је био очигледан, али ни ВАР није реаговао, па је пропала шанса да домаћин идеално отвори меч.

Оно што му тад није успело, јесте у 36. минуту. Овога пута Вера је после гледања снимка показао на белу тачку, мада је остало нејасно да ли је Денис Черишев играо лоптом руком, после центаршута Морате, у казненом простору или не. Чак су и линије на граници, али је пресуда овога пута била у корист Атлетика. Одговорност је преузео Коста и са пеналитка крунисао иницијативу фаворита, који је до одмора изборјао чак 11 удараца ка Јасперу Силесену.

Претио је Атлетико и у наставку, шансу да дуплира предност пропустио је Тома Лемар и како то обично бива, казна пре или касније мора да стигне. Овога пута потписник на серију промашаја Мадриђана био је Дани Парехо. Беспотребан фаул над капитеном Слепих мишева направио је Жоао Феликс, са 24 метара одважио се 30-годишњи везиста да пуца, послао је бомбу преко живог зида и погодио тамо где ни Јан Облак није могао фудбал да дохвати.

За бод Валенсије, продужетак серије непобедивости у Примери на пет мечева и лепу увертиру за гостовање Лилу у среду, у Лиги шампоина. А немир у свлачионици Атлетика који је пропустио прилику да се макар поравна са градским ривалом Реалом макар до вечерашњег дуела краљевског клуба са Мајорком.

Репрезентативац Србије, Немања Максимовић, није имао среће да се у 29. минуту упише у стрелце, пошто је статива зауставила његов шут, али се на крају ипак радовао. Његов Хетафе савладао је последњепласирани Леганес 2:0, а јунак утакмице био је искусни нападач Анхел, двоструки стрелац.

Прво је у 64. минуту прецизно шутирао главо на одличан центаршут Кенедија, а потом у 84. искористио додавање Арамбарија да лагано обиђе противничког голмана и рутински пошаље лопту у мрежу.

Хетафе је сада шести на табели, док Леганес има само два бода и већ озбиљно заостаје за местом изнад зоне испадања.

ПРИМЕРА, 9. КОЛО:

Еибар - Барселона 0:3 (0:1)
/Гризман 13, Меси 58, Суарез 67/

Атлетико - Валенсија 1:1 (1:0)
/Коста 36п - Парехо 82/

Хетафе - Леганес 2:0 (0:0)
/Анхел 64, 84/

Мајорка - Реал Мадрид (21.00)

недеља

Алавес - Селта (12.00)
Реал Сосиједад - Бетис (14.00)
Еспањол - Виљареал (16.00)
Билбао - Ваљадолид (18.30)
Севиља - Леванте (21.00)

одиграно у петак

Гранада - Осасуна 1:0 (1:0)
/Дуарте 38/

ТАБЕЛА: Барселона 19, Реал Мадрид (-1) 18, Гранада17, Атлетико 16, Сосиједад (-1) 13, Хетафе 13, Севиља (-1) 13, Валенсија 13, Билбао (-1) 12, Виљареал (-1) 11, Леванте (-1) 11, Осасуна 10, Ваљадолид (-1) 10, Еибар 9, Селта (-1) 9, Бетис (-1) 9, Алавес (-1) 8, Мајорка (-1) 7, Еспањол (-1) 5, Леганес 2.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар