ŠPA: Remi Atletika i Valensije, Feliks se povrijedio!

Fudbaleri Atletiko Madrida i Valensije igrali su nerešeno 1:1, u devetom kolu Primere.  Dani Pareho umalo pocepao mrežu na "Vandi"! Valensija sjajnim golom iz "slobodnjaka" do boda u Madridu.  Dani Pareho aktivirao bombu sa 24 metra! Atletiko najpre zakinut za penal, potom poveo sa 11 metara, ali na kraju uzeo samo bod – 1:1.

Fudbal 19.10.2019 | 20:28
ŠPA: Remi Atletika i Valensije, Feliks se povrijedio!
Na stadionu "Vanda Metropolitano", Atletiko je pokušao da popravi efikasnost, pošto na četiri u poslednjih pet ligaških mečeva nisje zatresao mrežu.

Tim Dijega Simeonea stigao je do prednosti i to u prvom poluvremenu, a strelac je u 36. minutu bio Dijego Kosta i to iz jedanaesterca.

Problem je što posle toga igrači domaćeg tima nisu uspeli da postignu gol, pa je Valensija u 82. minutu posle sjajno izvedenog slobodnog udarca od strane Danija Pareha stigla do izjadnačenja i boda.

Ono što će takođe biti problem za Atletiko je i povreda napadača Žoaoa Feliksa posle duela sa Parehom u 80. minutu. Letošnje pojačanje Madriđana iz Benfike nije izdržao bolove, morao je da izađe iz igre, pa je domaćin do kraja susreta igrao sa desetoricom jer je Simeone prethodno izvršio sve tri izmene.

Posle ovog susreta Atletiko je četvrti na tabeli španskog prvenstva sa 16 bodova, dok Valensija ima tri manje i zauzima šesto mesto.

Jan Oblak je jedan od najboljih golmana sveta trenutno, pokazao je to Slovenac i ove subote protiv Valensije, ali u 82. minutu nije mogao bolje da reaguje.

Dani Pareho je iz slobodnog udarca sa 25 metara poslao "projektil" ka golu Atletiko Madrida i umalo pocepao mrežu...

Bio je to pogodak za 1:1, posle kog su gosti preuzeli inicijativu, ali nisu uspeli do potpunog preokreta,

"Jorgandžije" su bolju igru u prvom delu krunisale pogotkom Dijega Koste iz penala u 36. minutu. Diskutabilno je da li je Denis Čerišev igrao rukom - braneći se da ga lopta ne pogodi u lice - u kaznenom prostoru ili van, ali čini se da je odluka sudije Vege bila kompenzacija za prethodno nedosuđen faul nad Žoaom Feliksom već u četvrtom minutu.

Ovim bodom sigurno će biti zadovoljniji gosti, koji su upisali petu utakmicu bez poraza u Primeri, nego domaćini koji su propustili priliku da se izjednače sa vodećim Realom makar do večeras, kada gradski rival igra protiv Majorke u gostima (21.00).

Bio je osmi mart 2015. Na „Visente Kalderonu“ je gostovala Valensija. I izvukla bod (1:1). Otad je četiri puta dolazila na noge Atletiku i redovno pognute glave napuštala njegov stadion. Sve do danas, pošto je na velelepnom „Vanda Metropolitano“ opet uskratila tim Dijega Simeona za dva poena i zahvaljujući majsotoriji kapitena Danija Pareha na Mestalju nosi remi ohrabrenja – 1:1.

Delovalo je da Jorgandžije hitaju ka nova tri boda na krilima napadačkog tandema Alvaro Morata – Dijego Kosta. Prvi put u ovoj sezoni na svom terenu upario je ih Čolo i odmah je rezultiralo golom. Doduše, čekalo se pola sata, ali to su tipične utakmice argentinskog stručnjaka u kome pre ili kasnije koncentracija rivalu popusti. Mogao je Atletiko da povede već posle četiri minuta da je sudija Vera start Gabrijela Pauliste nad Žoaom Feliksom okarakterisao jedanaestercem. Faul je bio očigledan, ali ni VAR nije reagovao, pa je propala šansa da domaćin idealno otvori meč.

Ono što mu tad nije uspelo, jeste u 36. minutu. Ovoga puta Vera je posle gledanja snimka pokazao na belu tačku, mada je ostalo nejasno da li je Denis Čerišev igrao loptom rukom, posle centaršuta Morate, u kaznenom prostoru ili ne. Čak su i linije na granici, ali je presuda ovoga puta bila u korist Atletika. Odgovornost je preuzeo Kosta i sa penalitka krunisao inicijativu favorita, koji je do odmora izborjao čak 11 udaraca ka Jasperu Silesenu.

Pretio je Atletiko i u nastavku, šansu da duplira prednost propustio je Toma Lemar i kako to obično biva, kazna pre ili kasnije mora da stigne. Ovoga puta potpisnik na seriju promašaja Madriđana bio je Dani Pareho. Bespotreban faul nad kapitenom Slepih miševa napravio je Žoao Feliks, sa 24 metara odvažio se 30-godišnji vezista da puca, poslao je bombu preko živog zida i pogodio tamo gde ni Jan Oblak nije mogao fudbal da dohvati.

Za bod Valensije, produžetak serije nepobedivosti u Primeri na pet mečeva i lepu uvertiru za gostovanje Lilu u sredu, u Ligi šampoina. A nemir u svlačionici Atletika koji je propustio priliku da se makar poravna sa gradskim rivalom Realom makar do večerašnjeg duela kraljevskog kluba sa Majorkom.

Reprezentativac Srbije, Nemanja Maksimović, nije imao sreće da se u 29. minutu upiše u strelce, pošto je stativa zaustavila njegov šut, ali se na kraju ipak radovao. Njegov Hetafe savladao je poslednjeplasirani Leganes 2:0, a junak utakmice bio je iskusni napadač Anhel, dvostruki strelac.

Prvo je u 64. minutu precizno šutirao glavo na odličan centaršut Kenedija, a potom u 84. iskoristio dodavanje Arambarija da lagano obiđe protivničkog golmana i rutinski pošalje loptu u mrežu.

Hetafe je sada šesti na tabeli, dok Leganes ima samo dva boda i već ozbiljno zaostaje za mestom iznad zone ispadanja.

PRIMERA, 9. KOLO:

Eibar - Barselona 0:3 (0:1)
/Grizman 13, Mesi 58, Suarez 67/

Atletiko - Valensija 1:1 (1:0)
/Kosta 36p - Pareho 82/

Hetafe - Leganes 2:0 (0:0)
/Anhel 64, 84/

Majorka - Real Madrid (21.00)

nedelja

Alaves - Selta (12.00)
Real Sosijedad - Betis (14.00)
Espanjol - Viljareal (16.00)
Bilbao - Valjadolid (18.30)
Sevilja - Levante (21.00)

odigrano u petak

Granada - Osasuna 1:0 (1:0)
/Duarte 38/

TABELA: Barselona 19, Real Madrid (-1) 18, Granada17, Atletiko 16, Sosijedad (-1) 13, Hetafe 13, Sevilja (-1) 13, Valensija 13, Bilbao (-1) 12, Viljareal (-1) 11, Levante (-1) 11, Osasuna 10, Valjadolid (-1) 10, Eibar 9, Selta (-1) 9, Betis (-1) 9, Alaves (-1) 8, Majorka (-1) 7, Espanjol (-1) 5, Leganes 2.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar