АБА: Партизан до побједе, на крилима навијача!

Партизан одиграо тимски и у другом полувремену потпуно надмашио домаћина. Пејџ и Јарамаз шутирали по 3/4 за три поена, а Морнар укупно 4/22.  Победа Партизана на "врућем" терену у Бару! Кошаркаши Партизана савладали су на гостовању Морнар са 76:65, у мечу 3. кола регионалне АБА лиге.  Гостовања нису проблем! Партизан до тријумфа у Бару и то без Тринкијерија на клупи.  Злата вредна победа, Јарамаз и Пејџ нападачки расположени, одбрана опет на нивоу.

Кошарка 19.10.2019 | 20:16
АБА: Партизан до побједе, на крилима навијача!
На клупи црно-белих није било Андрее Тринкијерија, који је непосредно пре меча, због астме, завршио у болници.

Меч је обележио велики број фаулова, слободних бацања и промашених зицера, али су гости, пре свега, одличним другим полувременом успели да преокрену утакмицу и дођу до тријумфа.

Након три одиграна кола, обе екипе имају исти учинак – две победе и један пораз.

Партизан је до тријумфа водио Огњен Јарамаз, који је меч завршио са 17 поена, три асистенције и исто толико украдених лопти.

Одличан је био и Маркус Пејџ са 13 поена, три асистенције и три скока, Никола Јанковић убацио је девет поена, док су повратнику Рашону Томасу фалили један поен и скок за дабл-дабл учинак (9п+9ск).

У пораженој екипи истакли су се Џејкоб Пулен са 16 поена, а двоцифрени су били још Урош Луковић са 14, односно Дамир Маркота са 10 поена.

Домаћи су много боље почели утакмицу, на крилима Уроша Луковића стекли предност коју су повећавали до прве паузе, на коју су отишли са максималном предношћу од 20:14.

Након тога црно-бели су успели да направе серију од 7:0 и преко Пејџа дођу до егала.

Брзо су обе екипе ушле у бонус, тако да је публика углавном гледала извођење, односно промашивање слободних бацања. У тим тренуцима било је и лепих потеза, најчешће алеј-упова, које је закуцавањима, на асистенције Пулена и Нидама, завршавао Луковић.

Партизан је наставио да погађа са дистанце, што му је донело прву предност после дужег времена, па се на полувреме отишло са резултатом 32:33.

Други део игре, црно-бели су одлично почели и брзо повећали предност, која је у једном тренутку била и двоцифрена.

Морнар се није предавао, покушавао је да се врати резултатски у меч, али играчи Партизана, на челу са Јарамазом и Пејџом то нису дозволили, па се изабраници Андрее Тринкијерија у Београд враћају са тријумфом.

У наредном колу Партизан очекује још једно тешко гостовање – Цедевита Олимпији у Љубљани, док ће Морнар, такође, путовати у Словенију на мегдан са Приморском.

Кошаркаши Партизана забележили су и другу важну победу ове недеље на гостујућим теренима!

После Ритаса у Виљнусу, где су славили први пут у историји клуба, успели су да надмаше и Морнар у дворани "Тополица", где су претходне две сезоне губили у драматичним завршницама.

До сада непоражени Морнар је после изједначене игре у првом полувремену потпуно надигран у наставку меча, па су овог пута последњи минути протекли без икакве тензије.

Морнар (скор 2-1) - Партизан (2-1) 65:76 (20:14, 12:19, 23:28, 10:15)!

Огњен Јарамаз је после 0/5 против Ритаса, шутирао тројке 3/4 и био најефикаснији актер дерби утакмице са 17 поена. Исти учинак ван линије 6,75 метара имао је и Маркус Пејџ, који је завршио меч са 13 поена.

Нико више није имао двоцифрен учинак, али су Раде Загорац (8п, 10ск, 3ас) и опорављени Рашон Томас (9п, 9ск) били надомак "дабл-дабла".

Победа Партизана значајнија је утолико што је остварена без тренера Андрее Тринкијерија, који због изненадних здравствених проблема није могао да буде са екипом.

Одсуство италијанског стручњака није се превише осетило, јер је помоћник Владо Шћепановићодлично обавио посао, уз помоћ колеге Александра Матовића.

У првом реду, није било панике на клупи када је током почетних 10-15 минута напад лоше функционисао. Некада убојити бек вукао је праве потезе и уз помоћ најискуснијег на паркету, Немање Гордића, постепено увео меч у "мирније воде".

На полувреме се отишло са минималном предношћу (32:33), захваљујући тројки Јарамаза, док су се у трећој четвртини прво истакли Пејџ, Јарамаз и Никола Јанковић, а затим и Кори Волден, узастопним тројкама за 52:59 у 29. минуту.

Како је утакмица одмицала, Партизан је играо све чвршће у одбрани, зауставио је убојиту "пик енд рол" игру Уроша Луковића, док се шутери Морнара ниједног тренутка нису размахали. Само у првој четвртини били су на подношљивих 2/7 за три поена, док у преосталих 30 минута нису погодили практично ништа (2/16).

Ако се зна да су пре недељу дана Игокеи убацили 17 тројки, јасно је колико су били хендикепирани овако слабим шутерским учинком.

Мора се признати да су играчи домаћина, првенствено Џејкоб Пулен и Дерек Нидам, неке лагане шутеве из рекета промашили и под умором, будући да је Пулен провео на терену 35 минута, а сигурно би и Нидам, да због повреде ребара није морао у свлачионицу пре краја утакмице.

За сада једини тим са све три победе је ФМП (3-0), који је у петак савладао Цибону у Загребу. Шансу да га сустигну имају Цедевита Олимпија и Будућност, која је уочи овог кола сменила тренера Слободана Суботића.

Партизан у уторак следи дуел са Локомотивом Кубањ, а у оквиру 4. кола АБА лиге наредне суботе ће гостовати у Љубљани.

Ново гостовање - нова победа Партизана! Пливају црно-бели добро у тим тешким водама, а вечерас су успели да буду бољи од Морнара у Бару и да тако дођу до скора од 2-1 у АБА лиги. Био је то тесан дуел који је припао београдском тиму резултатом 76:65. Тешко гостовање, али опет је Партизан на крају тај који се смеје. Као и његови навијачи. Овакве победе су злата вредне. Посебно зато што Андреа Тринкијери није водио меч због проблема са астмом.

Некако нас је Партизан у досадашњем делу сезоне навикао да не игра неку блиставу кошарку, али има скоро све победе у сезони, осим Приморске. И одлично се сналази у гостима где игра практично велику већину утакмица на старту ове сезоне. То може веома да охрабри његове присталице пред наставак сезоне. Посебно последња четвртина у којој је Партизан био јако добар.

Очекивано, питање победника је решено у последњој деоници где се ушло с егал резултатом, а Партизан је био тај који је све време био ближи победи јер је имао неколико играча који су доприносили поенима попут Јарамаза (17 поена), Пејџа (13 поена), Томаса (девет поена), Јанковића (девет поена)… А играо је сасвим добру одбрану. Када је тако, Партизан је морао да дође до успеха.

Када се све сагледа - велика победа Партизана. И ту треба посебно похвалити Владу Шћепановића и Александра Матовића који су одлично одрадили утакмицу у одсуству првог тренера Тринкијерија. Нису вероватно до пред почетак меча ни знали да ће водити меч, али су одрадили добар посао по црно-беле и донели им велики "брејк" из Бара.

Морнар је меч почео тако што је константно нападао испод коша Партизан и то је у два наврата одлично чинио преко Уроша Луковића који је имао сјајно закуцавање после алеј-упа. Са друге стране, Партизан је константно покушавао за три поена, тако је завршавао неколико везаних напада и није на старту налазио добру игру, пре свега у организацији.

Иначе, на клупи Партизана се на овој утакмици нашао Рашон Томас после неколико утакмица које је пропустио, а Андреа Тринкијери није водио утакмицу јер се осећао лоше пред утакмицу због проблема са астмом, па је црно-беле предводио Владо Шћепановић.

Сву ту смушеност Партизана је искористио Морнар и добрим шутем са дристанце успевао је да дође до предности од 20:14 на крају прве четвртине. Партизан није могао да се повеже у нападу. Пејнерс је имао један очајан шут за три поена, није погодио ни обруч, пре тога је Пејџ промашио са полудистанце, Бирчевић је направио неспортски фаул…

Знао је Партизан да ће имати тежак задатак, а врло брзо се то обистинило и на паркету. Пејџ је тројком мало размрдао своје саиграче, Морнар је промашио неколико шутева па смо ушли у егал утакмицу. Ипак, домаћи тим је константно имао иницијативу, Партизан је деловао мало бескрвно, али је упркос томе успевао да се одржи у игри уз добру игру Јарамаза и Загорца, док је Луковић закуцавао после алеј-упова на другој страни. Са тројком Јарамаза Партизан је прешао у предност од 33:32 и са тим резултатом се отишло на паузу.

Могли су црно-бели да буду задовољни са тим што су имали предност од поена разлике, али им је било јасно да морају још боље у наставку како би стигли евентуално до важне победе.

Парни ваљак је кренуо друго полувреме баш у стилу свог надимка, Јанковић је повезао два коша, погодио је Пејџ тројку, потом и Јарамаз и Партизан је постао тим који је имао резултатску иницијативу, док је Морнар машио зицере. На све то је и Волден дао две везане тројке.

Био је то наговештај веома важног тријумфа Партизана. Партизан је добио још једно јако тешко гостовање.

АБА ЛИГА: Морнар - Партизан 65:76 (20:14, 12:19, 23:28, 10:15)

Дворана: Тополица
Судије: Саша Пукл, Сашо Петек, Денис Хаџић

МОРНАР: Пулен 16, Нидам 6, Шеховић, Мугоша, Рејли Рос 2, Бегић 2, Вујошевић, Павићевић, Волер 6, Маркота 10, Бјелица 9, Луковић 14

ПАРТИЗАН: Волден 8, Загорац 8, Пејџ 13, Гордић 5, Параховски 2, Јарамаз 17, Величковић, Бирчевић, Јанковић 9, Томас 9, Пејнерс, Мозли 5

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар