Филип Крајиновић у финалу Стокхолма!

Преокрет српског тенисера против Карења-Бусте! Српски тенисер изгубио први сет, али га то није спријечило да стигне до побједе и обезбиједи скок на АТП листи.  Шаповалов противник Крајиновићу у финалу.  Канадски тенисер Денис Шаповалов биће противник Филипу Крајиновићу у борби за титулу на АТП турниру у Стокхолму.

Тенис 19.10.2019 | 20:40
Филип Крајиновић у финалу Стокхолма!
Филип Крајиновић је у финалу АТП турнира у Стокхолму! Бриљантан преокрет је момак из Сомбора приредио у првом полуфиналном сусрету, савладавши Пабла Карења Бусту.

Крајиновић је морао тежим путем да стигне до завршног окршаја, јер је наспрам себе имао полуфиналисту УС Опена из 2017. године, али је славио у три сета - 2:1 (4:6, 6:3, 6:3).

Српски тенисер је у првом сету претрпио брејк, потом се средином вратио у игру и изједначио, да би онда у десетом гему поново изгубио гем на свој сервис и тиме изгубио сет.

Ипак, то га није поколебало, заиграо је боље у наставку и одмах повео 3:0. На кратко је Карењо Буста стигао до рибрејка, али је Крајиновић поново узвратио истом мјером за 6:3.

Трећи сет је донио само један брејк, али је тај брејк дошао у правом тренутку. Крајиновић у осмом гему узима сервис Шпанца, води са 5:3 и онда сигурним гемом обезбјеђује прво од два мјеста у финалу.

Србија ће, ипак, имати представника у финалу турнира у главном граду Шведске. Јанко Типсаревић синоћ није успео да се избори за наставак сна у Стокхолму, али то је учинио Филип Крајиновић који је данас након три сета савладао Пабла Карења-Бусту, 2:1 (4:6, 6:3, 6:3).

Није баш најбоље почело по српског тенисера. Карењо-Буста је захваљујући знатно бољој реализацији поена на свој сервис долазио до неопходне сигурности. Фића је изгубио сервис већ у четвртом гему, али је узвратио три гема касније. Могао је у следећем сервис гему још једном да одузме сервис Шпанцу, али пошто то није учинио стигла је казна, па је Карењо-Буста искористио другу сет лопту на Крајиновићев сервис - 6:4.

У другом сету потпуно другачија прича. Буста се није видео на терену, српски тенисер је ређао поен за поеном и очас посла је било  4:0. До краја су два тенисера разменила по брејк, па је сет завршен резултатом 6:3.

У последњем, трећем сету на брејк се чекало све до пред сам крај. Додуше, Карењо-Буста је могао да дође до важне предности у првом, па у трећем гему, али када то већ није урадио, јесте Крајиновић. Филип је сачекао свој тренутак, искористио једну од три брејк лопте у осмом гему и на крају славио – 6:3.

Шаповалов противник Крајиновићу у финалу у Стокхолму. Канадски тенисер Денис Шаповалов биће противник Филипу Крајиновићу у борби за титулу на АТП турниру у Стокхолму.

Шаповалов је у другом полуфиналу био бољи од Јапанца Јуичија Сугите, 7:5, 6:2 у мечу који је трајао укупно 78 минута.

Шаповалов је у првом сету био у проблему, Сугита је имао брејк и предност од 4:2, али је све то прокоцкао.

Шаповалов је успео да начини преокрет и стигне до 7:5 и вођства у мечу.

У другом сету је било знатно лакше за Дениса, направио је два брејка, у првом и петом гему и то му је било довољно да стигне до тријумфа.

Финале између Крајиновића и Шаповалова на програму је у недељу од 15 часова, а ово ће им бити први сусрет.

Победнику турнира у Стоклохму следи 250 поена и награда од 109.590 евра.

Филип је победом обезбедио скок у Топ 50, највероватније око 45. места, а тријумф на турниру би му донео још већи напредак, био би негде око 40. места.

Извор: моззартспорт/мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар